Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Kλιμάκωση σε OYKPANIA: Ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός κατέστρεψε μια συστοιχία αμερικανικών πυροβόλων!

 


Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Οι μισθοφόροι εγκαταλείπουν την Ουκρανία - Τους επιφέραμε συντριπτικά πλήγματα»

Ρωσική αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε δώδεκα M-777 Howitzer τα οποία βρίσκονταν σε στρατιωτική βάση στο Nιλοάεφ.

Τα M-777 Howitzer είχαν σταλεί από τις ΗΠΑ και προορίζονταν για το μέτωπο της Χερσώνας όπου οι Ουκρανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν νέο μέτωπο για να σταματήσει η προέλαση των Ρώσων στο Ντόνμπας.

Εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου ότι έχει σταματήσει την εισροή ξένων «μισθοφόρων» που επιθυμούν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού Στρατού, επιφέροντάς τους μεγάλο πλήγμα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Από τις αρχές Μαΐου η εισροή ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία που ήθελαν να πάρουν μέρος στις εχθροπραξίες εναντίον του ρωσικού στρατού έχει σταματήσει», δήλωσε ο Ίγκορ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ξένων μαχητών που βρίσκονται στην Ουκρανία έχει «σχεδόν υποδιπλασιαστεί», περνώντας από τις 6.600 στις 3.500, ενώ «μεγάλος αριθμός» εξ αυτών «θα ήθελε να εγκαταλείψει την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό».

«Εκατοντάδες ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία έχουν εξουδετερωθεί από τα υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς όπλα (της Ρωσίας) λίγο καιρό μετά την άφιξή του στους χώρους όπου θα λάμβαναν επιπλέον εκπαίδευση», σημείωσε ο Κονασένκοφ.

Ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς «εξουδετερώθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου της εκπαίδευσής τους και της έλλειψης εμπειρίας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις