Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Β.Πούτιν προς ΗΠΑ: «Αν δώσετε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο KIEBO θα πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε χτυπήσει ακόμη»

 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμρα τους Αμερικανούς ότι θα πλήξει στόχους που δεν έχουν πληγεί ακόμη,, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Αν δοθούν τέτοιου είδους πύραυλοι στο Κίεβο, «θα πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε πλήξει ακόμη», τόνισε ο Β.Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν κατονόμασε τους στόχους που θα πλήξει η Ρωσία σε αυτό το ενδεχόμενο αλλά υπονοεί πλήγματα ακόμα και κατά ΝΑΤΟϊκών στόχων κατά την διαδικασία της μεταφοράς οπλικών συστημάτων.

Η Ουκρανία θέλει να παραλάβει MLRS, όπως τα M270 και τα M142 HIMARS, για να πλήξει τις ρωσικές δυνάμεις από απόσταση καθώς το πεδινό έδαφος του Ντόνμπας έχει αφήσει εκτεθειμένες τις ουκρανικές δυνάμεις στο ρωσικό Πυροβολικό.

Υπολογίζεται ότι οι απώλειες των Ουκρανών μόνο στις μαχες του Ντόνμπας το τελευταίο μήνα μπορεί να ξεπερνούν και τις 40.000 ενώ στο σύνολο από την αρχή του πολέμου υπολογίζονται στις 65.000.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι σχεδιάζει να δώσει στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα ακριβείας HIMARS, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από το Κίεβο ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις