Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Ευρώπη: Mυστήριο από τις Mαζικές επιθέσεις με σύριγγες κατά ανύποπτων θαμώνων σε νυκτερινά κέντρα!


 Περισσότεροι από 300 άνθρωποι στη Γαλλία ανέφεραν ότι τους τελευταίους μήνες τρυπήθηκαν με βελόνες σε νυχτερινά κέντρα ή συναυλίες χωρίς να το καταλάβουν εκείνη τη στιγμή.

Αν και γιατροί και πολλοί εισαγγελείς ασχολούνται με την υπόθεση, κανείς δεν γνωρίζει ποιος το κάνει ή γιατί, και αν στα θύματα έχει γίνει ένεση ναρκωτικών ή κάποιας άλλης ουσίας.

Άνθρωποι από το Παρίσι, την Τουλούζη, τη Νάντη, τη Νανσί, τη Ρεν και άλλες πόλεις σε όλη τη Γαλλία έχουν αναφέρει ότι έχουν τρυπηθεί με βελόνα χωρίς να το έχουν αντιληφθεί.

Τα άτομα, που είναι ως επί το πλείστον γυναίκες, εμφανίζουν ορατά σημάδια ένεσης, συχνά μώλωπες και αναφέρουν συμπτώματα όπως αίσθημα νωθρότητας.

Οι ιδιοκτήτες κλαμπ και η αστυνομία προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν και ένας ράπερ διέκοψε συναυλία  του για να προειδοποιήσει τους θεατές της συναυλίας για τον κίνδυνο αιφνιδιαστικών επιθέσεων με βελόνα.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μεμονωμένο μόνο στην Γαλλία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μελετά ένα κύμα “βελόνας” εκεί και η αστυνομία στο Βέλγιο και την Ολλανδία ερευνά επίσης διάσπαρτες περιπτώσεις.

Στις 4 Μαΐου, ο 18χρονος Tomas Laux παρακολούθησε μια συναυλία ραπ στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, όπου κάπνισε λίγη μαριχουάνα και ήπιε λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, είπε ότι ένιωθε ζαλάδα και πονοκέφαλο – και εντόπισε μια μικρή παρακέντηση δέρματος στο χέρι του και μια μελανιά.

Το επόμενο πρωί, τα συμπτώματα δεν εξαφανίστηκαν και ο κ. Laux πήγε σε γιατρό και αργότερα σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τρύπημα βελόνας.

«Έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συναυλίες από τότε που συνέβη», είπε ο κ. Laux.

Η γαλλική Αστυνομία  είπε ότι 302 άτομα έχουν υποβάλει επίσημες καταγγελίες για τέτοια τρυπήματα βελόνας.

Πολλές έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές, αλλά δεν έχει συλληφθεί ακόμη κανένας ύποπτος, ενώ δεν έχει βρεθεί κάποια βελόνα και το κίνητρο παραμένει ασαφές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κοινοβούλιο εξέδωσε μια έκθεση τον Απρίλιο σχετικά με τα ποτά και τις βελόνες σε παμπ και νυχτερινά κέντρα μετά την αύξηση τέτοιων περιστατικών πέρυσι.

Είπε ότι η Αστυνομία ανέφερε περίπου 1.000 περιπτώσεις ένεσης με βελόνα σε ολόκληρη τη χώρα γύρω στον Οκτώβριο του 2021, όταν οι μαθητές επέστρεψαν στις πανεπιστημιουπόλεις μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID.

Ωστόσο, η έκθεση του κοινοβουλίου ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη δεδομένων για να κριθεί πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει ασκηθεί δίωξη σε κάποιον για βελόνα ή σε πόσα θύματα έγινε ένεση με ναρκωτικά ή άλλη ουσία.

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς να έχουν βρεθεί δράστες στη Γαλλία, ο ράπερ Ντίνος διέκοψε τη συναυλία του στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα λέγοντας: «Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις