Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

O Ε.Μακρόν «παρακαλάει» την Mαρίν Λεπέν να σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση εθνικής ενότητας

 


Η ηγέτιδα της Δεξιάς Μαρίν Λεπέν αποκάλυψε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της απηύθυνε πρόσκληση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας αφού μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι βουλευτές της “Εθνικής Συσπείρωσης”, του κόμματος Λεπέν σύμφωνα με γαλλικές πηγές και προσέρχονται στο προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες έτσι ώστε να επιβάλλουν κάποιους από τους όρους της παράταξης.

Εκτιμούμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα επιβεβαιώσει την Μαρίν Λεπέν αλλά ακόμα και έτσι η αποκάλυψη της Γαλλίδας πολιτικού έχει τεράστια σημασία.

Για να φτάσει στο σημείο ο Γάλλος πρόεδρος να παρακαλάει την ηγέτιδα της Δεξιάς σημαίνει ότι έχει βρει «κλειστές πόρτες» σε όλα τα άλλα κόμματα δηλαδή, έχει εισπράξει το «όχι» των Ρεπουμπλικάνων όπως επίσης και το «όχι» απ’ το Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Τα χρονικά περιθώρια για τον Γάλλο πρόεδρο στενεύουν και όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο στην παρούσα συγκυρία με τιμόνι πολιτική παράταξη που θα μπορούσε να συνεργαστεί είναι αυτή της Μαρίν Λεπέν.

Φυσικά εάν υπάρξει σύμπραξη κάποιας μορφής μεταξύ Μακρόν και Λεπέν αυτό θα έχει επιπτώσεις σε μία σειρά πολιτικών που ασκεί μέχρι τώρα ο Γάλλος πρόεδρος με προεξάρχουσες αυτές που αφορούν την Ουκρανία και τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Ε.Μακρόν έχει 245 βουλευτές ενώ Μαρίν Λεπέν έχει 89 βουλευτές.

Οι εξελίξεις στην Γαλλία «τρέχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις