Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

OI OYKPANOI Bομβάρδισαν το Ντονέτσκ με 300 POYKETEΣ και οβίδες! – Καταδίκη από τον ΟΗΕ για χτύπημα στο μαιευτήριο της πόλης

 


Οι ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Κιέβου εναντίον της πόλης Ντόνετσκ.

Mάλιστα οι Ουκρανοί χτύπησαν και το μαιευτήριο της πόλης!

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό υπήρξε για πρώτη φορά αντίδραση από τον ΟΗΕ, που συνήθως παρέμενε σιωπηλός.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «πρόκειται για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Είναι η πρώτη φορά που ο ΟΗΕ καταδικάζει τους Ουκρανούς και όλα δείχνουν πως υπάρχει μία πίεση από την Δύση να αναγκαστεί το Κίεβο σε έναν «συμβιβασμό» δηλαδή να δεχτεί να χάσει εδάφη καθώς ο πόλεμος αυτός είναι πολύ κοστοβόρος για την Δύση, περισσότερο από ότι κοστίζει στην Ρωσία.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, και άλλοι 22 άμαχοι τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφεραν οι αρχές στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες, η πόλη Ντόνετσκ υποβλήθηκε χθες Δευτέρα σε «μαζικό βομβαρδισμό» από τις δυνάμεις του Κιέβου, με «ισχύ, ένταση και διάρκεια άνευ προηγουμένου» από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο ώρες «σχεδόν 300 ρουκέτες και οβίδες του πυροβολικού» έπληξαν διάφορες συνοικίες, εξήγησαν.

Οι ρωσόφωνοι ανέφεραν ότι μαιευτήριο στο Ντόνετσκ επλήγη από τα ουκρανικά πυρά, χωρίς πάντως να κάνουν λόγο για θύματα σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Δημοσιοποίησαν φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται σπασμένα παράθυρα και έγκυες που έχουν καταφύγει σε διάδρομο.

Το Ντόνετσκ είναι η πρωτεύουσα της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Χθες το πρωί, ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ντανιέτσκ άκουσε αρκετές εκρήξεις.

Ο ηγέτης των ρωσόφωνων στο Ντόνετσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε χθες τις ουκρανικές δυνάμεις πως «ξεπέρασαν όλα τα όρια» και «βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές».

Πρόσθεσε πως είναι «απαραίτητο» να κινητοποιηθούν «περισσότερες συμμαχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» για να υπερασπίσουν το Ντόνετσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις