Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μπαμπατζάν: Πάμε για συντριβή – Η Ελλάδα που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από THN TOYPKIA

 


Σε σύγχυση ο Ερντογάν

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την Τουρκία, και τον Ερντογάν να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλί Μπαμπατζάν, κρούει καμπανάκι κινδύνου για την τουρκική οικονομία, προειδοποιώντας με συντριβή.

«Τα CDS που δείχνουν το ρίσκο της χρεοκοπίας έχουν φτάσει στις 836 μονάδες. Είναι σαν το ραντάρ του αεροσκάφους που λέει στον πιλότο πως απέναντι υπάρχει ένα βουνό και αν δεν αλλάξει το αεροσκάφος πορεία θα πέσει πάνω στο βουνό. Η Τουρκία πάει για συντριβή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου (DEVA) .

«Η Ελλάδα, που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία»

«Η Ελλάδα στην κρίση του 2008 – 2009 είχε χρεοκοπήσει. Σήμερα τα CDS της είναι κάτω από τις 200 μονάδες και τα δικά μας είναι στις 836 μονάδες. Χρεοκοπία σημαίνει συνολική κατάρρευση της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος… Σημαίνει χάος» τόνισε, σύμφωνα με τον Σκάι, ο Μπαμπατζάν.

«Η Ελλάδα, που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία» σημείωσε.

Σε σύγχυση ο Ερντογάν

Σε σύγχυση για την οικονομία φάνηκε να βρίσκεται την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι η ανεργία, ή η μείωση εισοδήματος, αλλά η… μείωση της αγοραστικής δύναμης με το υπάρχον εισόδημα» υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις