Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

TOYPKIKA MME: «Να επέμβει το ναυτικό μας στα ελληνικά νησιά»


 Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική από την Τουρκία για τα ελληνικά νησιά, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο του Ερντογάν, τούρκων αξιωματούχων, καθώς και των ΜΜΕ.

Σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β᾽Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021,η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου Έτσι  δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Στα άκρα έφτασε και ο Μασούμ Τουρκέρ, πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, προτείνοντας «το τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης».

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί» είπε.

Τότε, ένας δημοσιογράφος από το πάνελ τού είπε ότι αυτό που λέει σημαίνει πόλεμος και εκείνος απάντησε: «Aν χρειαστεί και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη συνθήκη στη Λωζάνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις