Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

TOYPKOΣ απόστρατος ζητάει NA KATEBOYN ME THN BIA OI Ελληνικές Σημαίες από τα νησιά: «Να εισβάλουμε»


 Πώς η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το τουρκικό αφήγημα της «αποστρατιωτικοποίησης» των νησιών εναντίον της Άγκυρας

Nα κατεβάσει δια της βίας την Ελληνική Σημαία από τις Οινούσσες, την Ψέριμο και άλλα νησιά και νησίδες του Αιγαίου, με άλλα λόγια να πραγματοποιηθεί απόβαση και επιθετική ενέργεια,

ζήτησε ο απόστρατος ταξίαρχος και καθηγητής του ιδιωτικού πανεπιστημίου Aydin της Κωνσταντινούπολης Ναϊμ Μπαμπούρογλου.

Επί καθημερινής βάσεως οι Τούρκοι αναλυτές και απόστρατοι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν το τουρκικό αφήγημα περί αποστρατιωτικοποίηση το νησιών διότι δήθεν παραβιάζεται η συνθήκη της Λωζάνης και άρα τα νησιά αυτά πλέον είναι τουρκικά.

Μιλώντας σε εκπομπή του Ηaber Turk, o Mπαμπούρογλου υποστήριξε πως η Άγκυρα πρέπει να κάνει στα «αμφισβητούμενα» -όπως τα χαρακτήρισε- ελληνικά νησιά, ότι έπραξε και το 1996 στα Ίμια.

«Τώρα λοιπόν η Τουρκία θα κατεβάσει την ελληνική σημαία από τις Οινούσσες, την Ψέριμο, όπως και από παρόμοια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην δυτική Ανατολία και τότε θα κυματίσει η τουρκική σημαία. Τόσο απλό είναι» δήλωσε, συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο : «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε τη δύναμη ούτε την ισχύ να απειλήσει την τουρκική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι θερμή σύγκρουση, αλλά μιλάμε για διπλωματικό εξαναγκασμό».

Εν συνεχεία ξεκίνησε να μιλάει για το γνωστό αφήγημα της αποστρατικοποίησης των νησιών όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

«Φτάνοντας στα 1947, τα Δωδεκάνησα που είχαν καταλάβει οι Ιταλοί παραδόθηκαν στους Έλληνες.

Αλλά σας τονίζω κάτι, πως αυτά τα νησιά έπρεπε να είναι όχι μόνο αφοπλισμένα όπως ανέφερε η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά αποστρατικοποιημένα, δηλαδή δεν θα υπάρχουν καν στρατιώτες. Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο όπου 23 νησιά και σχεδόν σε όλα από αυτά έχει αλλάξει το καθεστώς τους» δήλωσε, συνεχίζοντας:

«Μάλιστα υπάρχουν 152 νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που δεν έχουν παραδοθεί με συνθήκες στην Ελλάδα. Τα νησιά δόθηκαν με τον όρο όχι απλά του αφοπλισμού αλλά της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού λοιπόν εσείς αλλάξατε το καθεστώς, σε ποιον ανήκαν αυτά τα νησιά; Στο οθωμανικό κράτος. Και σε ποιον ανήκει η κληρονομιά του οθωμανικού κράτους ; Ανήκει στο κράτος της τουρκικής δημοκρατίας, αυτά λένε οι συμφωνίες και τα έγγραφα».

Μάλιστ είπε και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε πρόσφατα στην Ψέριμο, δεν μπορεί να την επισκέπτεται επειδή είναι στο ίδιο … «καθεστώς» με τα Ίμια.

Δηλαδή ένα no man’ s land.

«Το να αναμένεται από τώρα και μετά κάποιο θετικό διπλωματικό βήμα από την Ελλάδα προς την Τουρκία είναι κάτι το οποίο αντιβαίνει στην ιστορία. Για παράδειγμα πριν από δύο μέρες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νησί Ψέριμος. Αλλά και η Ψέριμος είναι στο ίδιο καθεστώς με τα Ίμια. Δεν μπορεί να κάνει επισκέψεις εκεί, ούτε να υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες στο νησί» δήλωσε.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε μπαράζ δημοσιεύσεων στον τουρκικό Τύπο.

Την Πέμπτη από την Σμύρνη ο Ερντογάν, όπου βρέθηκε για την αποβατική άσκηση EFES, εξαπέλυσε ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, λέγοντας: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά. Δεν κάνω πλάκα», ενώ συνέχισε στο ίδιο κλίμα με αναρτήσεις του -στα ελληνικά- στα κοινωνικά δίκτυα.

Με τίτλο : «Δεν κάνω πλάκα» η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει : «Πολύ σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, προειδοποίησε με πολύ σκληρά λόγια την Ελλάδα που κατά παράβαση των συμφωνιών εξόπλισε τα νησιά της στο Αιγαίο: Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά, βάλε μυαλό».

H εφημερίδα Sabah αναφέρει πως: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα που εξοπλίζει τα νησιά : Συμμαζέψου και μείνε μακριά από όνειρα που όπως ακριβώς έγινε πριν από ένα αιώνα, θα καταλήξεις μετανιώσεις για αυτά» επισημαίνοντας στον τίτλο: «Βάλε μυαλό δεν κάνω πλάκα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Turkiye: «Ο αρχιστράτηγος έβαλε την στολή του και προειδοποίησε τελευταία φορά την Αθήνα : Ελλάδα βάλε μυαλό».

Για «πολύ σκληρή προειδοποίηση από τον Ερντογάν» κάνει λόγο η Yeni Safak, με δημοσίευμα που έχει τίτλο: «Ελλάδα βάλε μυαλό».

Το αφήγημα αυτό της «αποστρατιωτικοποίησης» πρέπει να χτυπηθεί από την ελληνική διπλωματία στην ρίζα του. Δεν αρκεί να παρουσιάζει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών 16 χάρτες με τους οποίους να δείχνει ότι η Τουρκία έχει παράλογες απαιτήσεις.

Για να εξηγήσουμε τι εννοούμε, οι ξένες δυνάμεις και τα ξένα κέντρα εξουσίας δεν ασχολούνται με το ποιος έχει δίκιο,ποιος έχει άδικο, ποιος είναι παρανοϊκός, ποιος θέλει να αναθεωρήσει τα σύνορα.

Ασχολούνται μόνο με το ποιος φωνάζει πιο πολύ. Για να μην έχει συγκρούσεις και άλλες γεωπολιτικές σκοτούρες ο δυτικός παράγοντας καλή πάντα τις δύο πλευρές ειδικά άμα ανήκουν στην ίδια συμμαχία όπως στην περίπτωση Ελλάδας και Τουρκίας, να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις.

Στις διαπραγματεύσεις όπως είναι γνωστό ακόμα και σε παιδιά του δημοτικού υπάρχει συμβιβασμός. Συμβιβασμός όμως γίνεται μόνο σε αυτά τα πράγματα που τίθενται πάνω στο τραπέζι.

Τι τίθεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Φυσικά μονάχα τουρκικές απαιτήσεις. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις οι ξένοι πως γνωρίζουν ότι υπάρχουν μόνο οι τουρκικές και άρα κάποιες από αυτές θα πρέπει να ικανοποιηθούν.

Δηλαδή, η Τουρκία θα βρεθεί κερδισμένη από το πουθενά έστω κι αν καταφέρει να πάρει μερικές παραχωρήσεις από την Ελλάδα.

Για να μην γίνει αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί ένα ελληνικό αφήγημα απαιτήσεων, δηλαδή να πούμε κι εμείς η Τουρκία έχει παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης σε αυτά τα σημεία, και άρα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε κάποια από τα νυν τούρκικα εδάφη.

Ένα πρώτο παράδειγμα είναι τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. Ουδέποτε τους δόθηκε καθεστώς αυτονομίας όπως προέβλεπε η συνθήκη της Ροζάνης και συν τοις άλλοις εκδιώχθηκε με πολλαπλούς τρόπους που ελληνικός πληθυσμός. Άρα με τον τουρκικό σκεπτικό τα νησιά αυτά παύουν ανήκουν στην Τουρκία και πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα.

Γιατί το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν θέτει τέτοιο ζήτημα; Επίσης, με διασταλτική ερμηνεία κάτι τέτοιο μπορεί να τέθηκε για την ίδια την Κωσταντινούπολη.

Παραβιάστηκε συνθήκη της Λωζάνης, δεν προστατεύτηκε ο ελληνικός πληθυσμός, αντίθετα το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα για να τον εκδίωξει από την πόλη.

Συνεπώς, γιατί το ελληνικό κράτος δε ζητάει για παράδειγμα, απόδοση της Κωνσταντινούπολης στην ελληνική κυριαρχία; Με βάση το τουρκικό σκεπτικό έχει παραβιαστεί η συνθήκη της Λωζάνης και άρα η Κωσταντινούπολη μας ανήκει. Τόσο απλά.

Εν ολίγοις, για κάθε παράφρονα απαίτηση των Τούρκων πρέπει κι εμείς να αντιτάξουμε μία εξίσου «τρελή ανταπαίτηση».

Για να δούμε τι θα κάνουν τότε οι Τούρκοι, θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Γιατί ξέρουν τότε ότι η Δύση θα ανοίξει θέματα και για αυτούς γιατί έτσι δουλεύει διπλωματία και διαπραγματεύσεις έτσι δουλεύουν οι συμβιβασμοί.

Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία στο ζήτημα αυτό, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, θα πρέπει να περάσει σε διαχρονική αντεπίθεση έναντι των τουρκικών αφηγημάτων. Πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα, εδώ και τώρα, ελληνικά αφηγήματα με τις ελληνικές απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις