Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το Xωριό Κρεμαστός – Μήνυμα από το “112”


 Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Κρεμαστός, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στον δήμο Κύμης Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης στο evima.gr, το χωριό εκκενώθηκε και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν, καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies”.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι του Σαββάτου και φαίνεται ότι υπάρχουν πάνω από δύο μέτωπα, καθώς πύρινες φλόγες πλησιάζουν και το Τραχήλι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή επιχειρούν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις