Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Βατερά: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση – Καίγονται και άλλα σπίτια στον οικισμό – Οι φλόγες έξω από το χωριό Βρίσα - Τέσσερα CL-415 στη μάχη με τις φλόγες

 


Εξακολουθεί να είναι δραματική η κατάσταση σα Βατερά της Λέσβου. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο καίγονται και άλλα σπίτια μέσα στον οικισμό. Την ίδια ώρα  στο χωριό  Βρίσα που κτυπήθηκε από το σεισμό του 2017 οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου η πύρινη λαίλαπα να μην περάσει μέσα. Προς το παρόν η καταστρεπτική φωτιά μαίνεται μέσα στο δάσος καταγαίγοντας  όλη την πυκνόφυτη  περιοχή.


Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως δραματική  με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά.

Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις