Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πάτρα: EΔΕ διέταξε ο Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου – Περισσότεροι από 70 γιατροί εφημέρευαν στον “Άγιο Ανδρέα”


 Στα χέρια του υπουργού Υγείας βρίσκεται πλέον το αποτέλεσμα της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε σχετικά με τον θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη, Θ.Ν., λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, στην Πάτρα. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί οδηγώντας στο νοσοκομείο καθώς ένιωθε πόνους στο στήθος και αδυναμία στην αναπνοή, αλλά τον έδιωξαν γιατί δεν είχε εφημερία, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του.    

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 49ρονος αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη. Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον “Άγιο Ανδρέα” της Πάτρας.

Έφτασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει τη φράση: “Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο”, όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά. Λίγα λεπτά μετά, έφτασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

Κατέληξε καθ’ οδόν

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, τού μίλησε για όλα. Τού εξήγησε πώς έφτασε στον “Άγιο Ανδρέα”, τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια.

Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε ακόμη έναν πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Έφτασαν στο Νοσοκομείο Ρίου και απλά… διαπίστωσαν τον θάνατό του, από καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησαν σκηνές θρήνου και στη συνέχεια αγανάκτησης και ξεσπάσματος στον πρώτο Νοσοκομείο που απευθύνθηκε, στον “Άγιο Ανδρέα”.

Συγγενείς πήγαν εκεί, ζητώντας εξηγήσεις, θεωρώντας πως, αν οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα, ο άνθρωπός τους θα είχε σωθεί. Έφυγε, στα 49 του χρόνια, επειδή το εν λόγω νοσοκομείο… δεν εφημέρευε και κανείς δεν εκτίμησε το επείγον της κατάστασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις