Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Αχάριστοι Eλληνες: H κυβέρνηση προσφέρει δωρεάν παιχνίδια επιβίωσης σε χιόνια, πλημμύρες, φωτιές & δεν το εκτιμούν…


ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Τελικά το συμπέρασμα που προκύπτει από τις τελευταίες φωτιές στην Πεντέλη και στον Εθνικό Δρυμό της Δαδιάς στον Έβρο

είναι πως είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε ακόμα ζωντανοί σε αυτή τη χώρα.

Η λογική είναι πολύ απλή. Εάν έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα καλό να είναι να έχετε μαζί σας ψαροντούφεκο μάσκα και βατραχοπέδιλα.

Εάν έχουμε πυρκαγιά εκκενώνουμε άμεσα το σπίτι μας και το αφήνουμε να παραδοθεί στις φλόγες γνωρίζοντας πως δεν θα μπορέσουμε να το ξαναφτιάξουμε ποτέ και θα ζούμε σαν επαίτες για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Αν γίνει σεισμός το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι (για όσους έχουμε κάνει την στρατιωτική μας θητεία), να βάλουμε την στρατιωτική μας ταυτότητα στα δόντια ώστε τουλάχιστον όταν μας βρουν να ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Οι υπόλοιποι ας βάλουν την αστυνομική, μάλλον αντέχει στις καταπλακώσεις.

Σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις, φροντίστε να έχετε προμήθειες φαγητού και νερού για κάνα δύο εβδομάδες γιατί ποτέ δεν ξέρετε αν θα μπορείτε να βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας.

Αν δεν τα έχετε αυτά φροντίστε να έχετε καλοθρεμμένους γείτονες γιατί θα χρειαστείτε τροφή…

Γενικώς, η παραμονή στην χώρα αυτή κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια. Δε γνωρίζεις αν θα βγεις ζωντανός ούτε αν θα παραμείνεις αρτιμελής.

Από όλα αυτά προκύπτει ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Όποτε έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, εκκενώνουμε την χώρα.

Έτσι θα είμαστε προστατευμένοι και ταυτόχρονα δεν θα ενοχλούμε την κυβέρνηση (την όποια κυβέρνηση όχι μόνο την τωρινή, δεν έχουμε ξεχάσει τις «επιτυχίες» της προηγούμενης, της προπροηγούμενης, μπλα, μπλα…) να επιτελεί το έργο της και να συνεχίζει να μας… προστατεύει εκ του μακρόθεν χωρίς να την πρήζουμε με τα… ανούσια και κουραστικά παράπονά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις