Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

EKTAKTO - Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Εντοπίστηκε η σορός μέλους του πληρώματος του Antonov

 


O γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ πριν από λίγη ώρα επισκέφθηκε το σημείο, όπου κατέπεσε χθες το βράδυ το αεροσκάφος Antonov και ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις μέχρι στιγμής έρευνες που γίνονται στην περιοχή. Ο κ. Σαμπλούκ παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone πάνω από την περιοχή. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Κώστας Τσάκαλος, τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν θα ολοκληρωθούν αν πρωτίστως δεν διαπιστωθεί ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τα συνεργεία που θα επιχειρήσουν εντός της περιοχής.

Θρίλερ με την λευκή σκόνη – Ειδικός στρατιωτικός λόχος στις έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην περιοχή και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

Θα ξεκινήσει από την Αθήνα με Σινούκ ειδικός στρατιωτικός λόχος για να συμμετάσχει στις έρευνες. Θα διατεθεί τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα. Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

Αγωνία για την επικινδυνότητα του φορτίου

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θράκης, Χρήστος Μέτιος.“Μίλησα και με τον διοικητή της Πυροσβεστικής και με το κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Το βασικό ερώτημα που παραμένει μέχρι και τώρα είναι εάν το πολεμικό υλικό που μεταφερόταν με το μεταγωγικό αυτό ήταν επικίνδυνο ή αρκετά επικίνδυνο. Αυτό θα το απαντήσουν οι επιστήμονες. Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι κρατικές υπηρεσίες, και χημικοί του στρατού και πυροτεχνουργοί που είναι ήδη εδώ. Αναμένουμε την εκτίμηση αν είναι επικίνδυνο ή ακόμα περισσότερο επικίνδυνο” ανέφερε.

“Υπάρχει αγωνία, αναμένουμε απαντήσεις” σημείωσε.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις