Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Απειλή πάνω από το Αιγαίο: «Elephant Walk» των UCAV Akinci φορτωμένα με πυραύλους SOM! (video) Την ίδια ημέρα που ο Χ.Ακάρ εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας


 Και την ίδια ημέρα που ο Χ.Ακάρ μιλά για συμπλήρωση του σχεδιασμού για την προστασία των τουρκικών συμφερόντων, εκτοξεύοντας απειλές κατά της χώρας, είναι η ημέρα που η Baykar Makina επιλέγει να δείξει ένα ιδιότυπο “Elephant walk” με τα εγχώριας ανάπτυξης τουρκικά UCAV AKINCI με το πρώτο από τα επτά συνολικά που επιδείχθηκαν να φέρει στον κοιλιακό φορέα του πύραυλο cruise τύπου SOM (επίσης τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής) εκτός των γνωστών KGK-82 και ΜΑΜ που ήταν επίσης αναρτημένα.

Μια εικόνα με σαφή αποδέκτη την χώρα μας και που δείχνει την τεράστια αυτονόμηση που έχει επέλθει στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Προφανώς και η Άγκυρα όταν προμηθεύονταν του S-400 ήξερε ότι θα υποστεί κυρώσεις (αν και δεν έχει τελειώσει το ζήτημα, ειδικά για τον μεγάλο στόλο των F-16) αλλά ο Ερντογάν πόνταρε στην εγχώρια βιομηχανία που του δίνει την ικανότητα να επιχειρεί ακόμα και αν υποστεί σκληρό εμπάργκο.

Έτσι μετά τα τακτικά οπλισμένα Bayrakter TB-2 τώρα έρχεται η ώρα των UCAV AKINCI τα οποία σε συνδυασμό με τους εκατοντάδες πυραύλους SOM θα δώσουν μια τεράστια επιθετική “γροθιά” στην τουρκική αεροπορία κατά στόχων, εδάφους και επιφανείας.

Το Akinci μπορεί να μεταφέρει ένα μεγάλο φορτίο, 1.450 κιλών, ενώ το ίδιο ζυγίζει 5,5 τόνους ενώ οι τουρκικές αρχές ευελπιστούν να έχουν δώδεκα Akinci έως το τέλος του χρόνου, με πυραύλους cruise SOM J, βεληνεκούς 250 χλμ κατ’ ελάχιστον (να σημειώσουμε ότι σε παραγγελία βρίσκονται υπό παράδοση συνολικά 495 πύραυλοι ενώ έκδοση αυτών αναμένεται να φτάσει τα 800χλμ!).

Μάλιστα η ταυτόχρονη εμφάνισή τους ίσως θέλει να δείξει και κάτι ακόμα, την δράση τους σε επίπεδο σμήνους καθώς πολύ δύσκολα να υπήρχαν 7 σταθμοί εδάφους να ελέγχουν τα 7 UCAV που επιδείχθηκαν.

Αν αυτό αληθεύει τότε το πρόβλημα μεγαλώνει καθώς μπορεί να βλέπουμε 6δες των συγκεκριμένων drone με som που το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να θέσουν τους πυραύλους σε θέση εκτόξευσης παραμένοντας αθέατα, με σκοπό να εξαντλήσουν το απόθεμα των πυραύλων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς και σε δεύτερο χρόνο να χτυπήσουν μαζικά τους στόχους τω επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις