Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Λύνοντας τον Kώδικα μυστηρίου του κύβου στους Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας


 Για τους «Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας» ή αλλιώς όπως κάποιοι τους ονομάζουν «Οι Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας» πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς. Έχει υπάρξει ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα των συνωμοσιολόγων οι οποίοι σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν το μισάνθρωπο μήνυμα του μνημείου και την όποια συνωμοσία κρύβεται πίσω από αυτό.

Μια σύντομη ανασκόπηση για όσους ίσως δεν γνωρίζουν το θέμα

Οι “Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας” (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία των ΗΠΑ. Θεωρείται το πιο αισχρό και μισητό μνημείο που κατασκευάστηκε ποτέ, αφού έκδηλα φανερώνει την απέχθεια του προς το ανθρώπινο γένος κάτω από μια προσποιητή “αγάπη” για το περιβάλλον.

Το μνημείο παρουσιάστηκε στις 22 Μαρτίου 1980, όπως αναφέρει η επεξηγηματική πλάκα δίπλα απ’ αυτό (επόμενη μέρα εαρινής ισημερίας). Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Ιούνιο του 1979 μετέβη στην περιοχή κάποιος ονόματι R.C. Christian, όνομα το οποίο αποτελούσε ψευδώνυμο, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος. Προσέγγισε την εταιρεία γρανίτη Elberton και ζήτησε την οικοδόμηση ενός μνημείου το οποίο θα μεταβίβαζε ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα. Όπως ο ίδιος είχε πει, αντιπροσώπευε μια “ομάδα ατόμων” που ήθελαν να προσφέρουν οδηγίες στην ανθρωπότητα.

Πολλές εξηγήσεις γύρω από τον ανώνυμο κατασκευαστή και την μυστική ομάδα του, κάνουν λόγο για ομάδες όπως οι Ροδόσταυροι και οι Μασόνοι ως πιθανοί κατασκευαστές του. Το RC στο ψευδώνυμο του μυστηριώδη κυρίου “Christian RC” από πολλούς ερμηνεύεται ως «Rosicrucian”, δηλαδή «Ροδόσταυρος». Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πηγές έχουν πει ότι ο R.C. Christian -που κοροϊδευτικά χρησιμοποιεί όνομα που ανάγει στον χριστιανισμό-  δεν είναι άλλος από τον βαθύπλουτο Ted Turner, εφευρέτη της καλωδιακής τηλεόρασης και πρώην ιδιοκτήτη του CCN. Ο εν λόγω ζάμπλουτος κύριος ζει στην Georgia και ανήκει στην ομάδα των δισεκατομμυριούχων “φιλάνθρωπων” που θέλουν πάση θυσία να μειώσουν τον πληθυσμό της γης, όπως ο Bill Gates. Το γεγονός πάντως είναι ένα: για να φτιάξει κάποιος “ανώνυμος” δημόσια ένα τέτοιο μνημείο, πάει να πει ότι έχει κύρος και το κράτος συμφωνεί απόλυτα με το “μήνυμα” του.

Το κατασκεύασμα έχει σχεδόν έξι μετρά ύψος φτιαγμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα, είναι τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευή, η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των “Κατευθυντηρίων Λίθων”.

Το “μήνυμα” του, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο δέκα κατευθυντήριων γραμμών ή αρχών, χαραγμένο στους Λίθους σε 8 σύγχρονες γλώσσες, καθεμιά στη μεγάλη πλευρά των τεσσάρων λίθων, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά.

Τα χαραγμένα μηνύματα μπορούν να υποδιαιρεθούν σε τέσσερις βασικούς τομείς: διακυβέρνηση και δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, έλεγχος πληθυσμού και αναπαραγωγής, περιβάλλον και σχέση του ανθρώπου με τη φύση και πνευματικότητα.

Ξεκινώντας από βόρεια και με κατεύθυνση προς τα δεξιά, οι 8 γλώσσες είναι: Αγγλικά, Ισπανικά, Σουαχίλι, Χίντι, Εβραϊκά, Αραβικά, Κινέζικα, και Ρώσικα. Και το μήνυμα λέει:

  • Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
  • Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.
  • Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.
  • Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
  • Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
  • Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σ’ ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
  • Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
  • Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
  • Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
  • Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη – Αφήστε χώρο για τη φύση – Αφήστε χώρο για τη φύση.

Ο μυστηριώδης «κύβος» που «ερρίφθη»

Τον Αύγουστο του 2014, κάποιοι παρατήρησαν ότι σε μια κενή εσοχή του μνημείου είχε προστεθεί ένας κύβος. Δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία. Φανερά ότι ήταν φρέσκο υλικό και ξεχώριζαν δυο αριθμοί – Το 20 και το 14:

Σήμανε συναγερμός, ποιος πρόσθεσε τον κύβο και τι να σημαίνει άραγε; Πολλές οι σκέψεις, αλλά και πολλές οι απορίες και τα αδιέξοδα, ώσπου δεν πέρασε ένας μήνας, και στις 25 Σεπτεμβρίου έγινε η… αποκαθήλωση του κύβου, από τους φροντιστές του μνημείου, στα φανερά. Τον κατέβασαν, τον έσπασαν και μοίρασαν τα κομμάτια στους παραβρισκόμενους ως…σουβενίρ. Ελπίζουμε να εξακολουθούν να είναι καλά στην υγεία τους 🙂

Όταν ο κύβος ερρίφθη, τότε αποκαλύφθηκαν και όλες οι πλευρές, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο ακόμα μυστήριο. Αυτές ήταν γράμματα και αριθμοί:

Οι αριθμοί 8, 14, 16, 20, και τα γράμματα MM ή WW (ανάλογα πως τον κρατάς τον κύβο) και JAM.

Νέος μαραθώνιος εικασιών και σκέψεων άρχισε φυσικά άμεσα, αλλά ίσως τώρα είναι πιο εύκολη η αποκωδικοποίηση του κώδικα μυστηρίου του κύβου μετά από τα πρόσφατα γεγονότα.

Ποιο ήταν ωστόσο το έναυσμα να ασχοληθώ σήμερα με τον ξεχασμένο κύβο;

Μια φίλη στο facebook ανέβασε ένα απόσπασμα από την παρουσία της Jane Goodall στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Γενάρη του 2020, μόλις είχε ξεκινήσει η πανδημία αλλά όχι ακόμα τα παγκόσμια κλειδώματα. Ποια είναι η Jane Goodall; Αυτή που όπως έχουμε γράψει, έχει εκφράσει την επιθυμία της να «μειώσει τον πληθυσμό χωρίς πόνο». Έτσι απλά, και χωρίς ντροπή: J. Goodall: Η εκλεκτή του ΟΗΕ & της Μεγάλης Επανεκκίνησης που θέλει «μείωση πληθυσμού χωρίς πόνο»

Και το απόσπασμα που έβαλε η φίλη όταν βρισκόταν στο Νταβός με τον Αλ Γκορ τάχα για το περιβάλλον και τα δάση του Αμαζονίου, αναφέρει:

«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, γιατί επιφέρει τόσα άλλα προβλήματα, όλα αυτά που συζητάμε δεν θα ήταν πρόβλημα τώρα, αν ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν αυτός που ήταν πριν 500 χρόνια».

Πόσος ήταν ο πληθυσμός τότε; Αυτός που αναφέρουν οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας: Μόλις 500.000.000 άνθρωποι!

Ανάλυση του γρίφου του κύβου

Προφανώς οι αριθμοί έχουν να κάνουν με χρονολογίες. Είναι η πιο πιθανή εξήγηση. Άρα:

Το 8, θα έχει να κάνει πιθανά με το 2008. Ο κύβος προστέθηκε για λίγο το 2014, αλλά μάλλον αναφέρεται στην Παγκόσμια Οικονομική Κρίση του 2008, αυτή τη φούσκα που στοίχισε σε ζωές και ευημερία. Και περισσότερο το δεύτερο, γιατί ήταν και η απαρχή της κατάρρευσης της μεσαίας τάξης, της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας. Χωρίς μια δυνατή και στερεά μεσαία τάξη, καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντιπαλέψει με οποιαδήποτε ντόπια ή παγκόσμια τυραννία. Οι ανισότητες οξύνονται, και δημιουργείται μια νέα μικρή όμως κατηγορία νεόπλουτων, και μια τεράστια κατηγορία νεόπτωχων. Η πρώτη είναι εκ προοιμίου βολεμένη και αδιάφορη για τους άλλους, ενώ η δεύτερη, σε πανικό, μουδιασμένη, ανοργάνωτη, άπειρη, εξουθενωμένη χειρότερα από την κατηγορία που ανέκαθεν υπήρξε φτωχή, κι ανήμπορη να διαχειριστεί τη φτώχεια της. Θα υποκύψει; Θα συνεργαστεί; Θα επιβιώσει; Και πως θα συμπεριφερθεί αν μερικά χρόνια μετά εκεί που πάει να σηκώσει κεφάλι έρχεται μια νέα παγκόσμια κρίση ΚΑΙ οικονομική, αλλά ΚΑΙ υγειονομική;

Στην κατάρρευση της μεσαίας τάξης, προσθέστε και την κατάρρευση του κυρίως κορμού της κοινωνίας για πνευματική αναζήτηση, η οποία δεν προέρχεται σχεδόν ποτέ ούτε από την ελίτ, αλλά ούτε και από τους εξαθλιωμένους που δεν έχουν τέτοια πολυτέλεια, αφού η κύρια μέριμνά τους είναι η επιβίωση.

Το 14, έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μαζί με το 16. Το 2014 ήταν η απαρχή μιας άλλης «πανδημίας» που ξεκίνησε από την Αφρική όταν, σύμφωνα με το αφήγημα, «ένα 18μηνο αγοράκι μολύνθηκε από νυχτερίδα σε ένα μικρό χωριό στη Γουινέα, στην Αφρική». Το λεγόμενο «ξέσπασμα του Έμπολα», το οποίο προκάλεσε πανικό τότε, ήταν πιθανά μια πρόβα τζενεράλε για όσα θα ακολουθήσουν, και έληξε το 2016.

Επίσης το 2014, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, ήταν η αρχή της χρηματοδότησης του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΗΙ) όταν χορήγησε την EcoHealth με 3,5 εκατ. δολάρια. Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Δρ. Άντονι Φάουτσι καθώς το περιεχόμενο των δημοσιευμένων εγγράφων φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας δεν χρηματοδότησε έρευνες «Gain Of Function» («κέρδους λειτουργίας») στο εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν. Από κει δηλαδή που ξεκίνησαν όλα, η πανδημία του covid-19.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ 2014 και 2016, ο Μπιλ Γκέιτς «είχε προειδοποιήσει για πανδημία το 2015». Επίσης, με αφορμή τον Έμπολα του 2014, Οι Παγκόσμιοι ηγέτες πραγματοποίησαν τέσσερις προσομοιώσεις πανδημιών το 2017, ενώ το 2019, δυο μήνες πριν το ξέσπασμα της γνωστής μας πανδημίας, είχαμε το «Event 201»: Η άσκηση Πανδημίας που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο 2019.

Το 20, θα μπορούσε να πει κανείς πλέον ότι αφορά στην Μεγάλη Επανεκκίνηση. Ήταν η χρονιά της, αυτή που υπόσχεται να μας αλλάξει τα φώτα, με αφορμή την Πανδημία και την Κλιματική Αλλαγή. Δυο σε ένα, γιατί όπως λέει και η cult της Κλιματικής Αλλαγής και η ιέρεια της Jane Goodall και τόσοι άλλοι οπαδοί της, το περιβάλλον θα σωθεί μόνο με μείωση πληθυσμού, γιατί οι φτωχοί το καταπονούν και το μολύνουν. Όχι οι πλούσιοι.

Και πάμε τώρα στα γράμματα, όπου είναι πιο πολύπλοκα.

Το ΜΜ, αν διαβάζεται έτσι, δηλώνει εκατομμύρια. Είναι η πιο δημοφιλής εξήγηση του ακρώνυμου – άλλες είναι milimeter ή οι δυο ψηφιακοί αριθμοί για ημερομηνία  MM/DD/YYYY. Ψηφίζω πλέον το πρώτο, που κολλάει και στην αναφορά πληθυσμού της γης. Αν έχει άλλη ή διπλή ανάγνωση διαβάζοντας το ανάποδα, WW, τότε θα μπορούσε να είναι Παγκόσμιος Πόλεμος, η πρώτη, πιο έγκυρη και λογική ερμηνεία από μια τεράστια λίστα επεξηγήσεων του ακρωνύμου.

Το JAM, που είναι και η δεύτερη πλευρά με γράμματα, ως ρήμα έχει πολλές έννοιες, μεταξύ των οποίων και πιέζω και συνθλίβω, αλλά το πιο πιθανό είναι να υπονοεί το Jewish Anno Mundi. Είναι ένα εβραϊκό ημερολόγιο, σύμφωνα με το οποίο η δημιουργία έλαβε χώρα το έτος 3760 π.Χ., κάποτε το χρησιμοποιούσαν και οι Χριστιανοί μέχρι να αλλάξει μετρώντας από τη γέννηση του Χριστού.

Περιέργως, το Rosh HaShanah, που είναι η εβραϊκή πρωτοχρονιά το 2014 ξεκινούσε στη δύση της 24 Σεπτεμβρίου, μετρούσε από τις 25 Σεπτεμβρίου και κρατούσε δυο μέρες, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, μέρα Παρασκευή. 25 Σεπτεμβρίου 2014, είναι η μέρα που… ο «κύβος ερρίφθη»:

Από τους Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας, στα κεφάλια της Ανθρωπότητας, για να φτάσει σταδιακά στο επιθυμητό νούμερο των 500.000.000 ανθρώπων, «χωρίς πόνο», αλλά βλέποντας την ταινία «Τα Παιδιά των Ανθρώπων»… Το Χόλυγουντ ξέρει, το Χόλυγουντ προειδοποιεί…

πηγή και © allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις