Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Mόσχα: «Κτυπήθηκαν Aμερικανικοί και Bρετανικοί στόχοι στην OYKPANIA» Καταστράφηκαν αμερικανικά πυροβόλα Μ777 και βρετανικά M270 MLRS - Δυτικά ΜΜΕ: «1000 άτομα την ημέρα οι ουκρανικές απώλειες»

 


Ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια Μοίρα αμερικανικών ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777, αλλά και θέσεις βρετανικών M270 MLRS στα προάστια του Χάρκοβου, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο την ρωσική πολιορκία στην πόλη-σύμβολο της Ρωσίας (ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους)

Ακόμα  κτυπήθηκαν θέσεις βρετανικών M270 MLRS στην περιοχή Konstantinovka.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα όπλα, όπως και τα HIMARS, χρησιμοποιούνται από Αμερικανούς και Βρετανούς, αφού δεν είχαν τον χρόνο να εκπαιδευθούν οι Ουκρανοί στην χρήση τους (είναι γεγονός ότι ακόμα και προσωπικό με «παιδεία» χρειάζεται τουλάχιστον ένα έτος για να μπορέσει να αξιοποιήσει επιχειρησιακά τέτοια συστήματα).

Άρα, λένε οι Ρώσοι, όλοι οι στόχοι ήταν αμερικανικοί και βρετανικοί.

Επίσης καταστράφηκε κτυπήθηκε ένα Τάγμα της 14ης Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού που απαρτίζεται από μισθοφόρους.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από φιλο-ουκρανικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε ότι «Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον τόπο ανάπτυξης ενός Τάγματος της 14ης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού με ξένους μισθοφόρους, σκοτώνοντας 43 και τραυματίζοντας περίπου 170 από αυτούς στην πόλη Chasov Yar».

Ένα άλλο βλήμα, Iskander, κατέστρεψε και τις εγκαταστάσεις της 118ης Ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των Ουκρανών.

«Ως αποτέλεσμα του κτυπήματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 Ουκρανοί εθνικιστές. Επιπλέον κτυπήθηκαν σημεία ανάπτυξης εθνικιστικών ταγμάτων και ξένων μισθοφόρων στις περιοχές Osnovyansky και Sloboda του Χάρκοβο.

Σκοτώθηκαν περίπου 250 στρατιώτες και καταστράφηκαν έως και 25 τεθωρακισμένα οχήματα» ανακοίνωσαν οι Ρώσοι.

Είναι η πόλη που οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κτυπήθηκαν άμαχοι.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι δεν στοχοποίησαν αμάχους, αλλά είναι συνηθισμένο οι Ουκρανοί, όπως και η Χαμάς στην Γάζα να κρύβονται πίσω από αμάχους ή να χρησιμοποιούν αμάχους ως «ασπίδες». Οπότε είναι λογικό να υπάρχουν άμαχοι νεκροί.

Να ξεχάσουμε άραγε τις εκατοντάδες των άμαχων νεκρών του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, τις περίφημες παράπλευρες απώλειες;

Ο Κονασένκοφ, υποστηρίζει ότι «Στο πλήγμα καταστράφηκε συγκρότημα κατοικιών και όχι κάποια στρατιωτική εγκατάσταση».

Γενικά το τελευταίο 48ωρο είναι πολύ δύσκολο για τους Ουκρανούς: Έχουν κτυπηθεί βαριά στην Χερσώνα (οι σκηνές από τον βομβαρδισμένη ουκρανική Ταξιαρχία πραγματικά κόβουν την ανάσα) και πλέον αρχίζει και κλείνει ξανά ο κλοιός στο Χάρκοβο, ενώ στο Ντονμπάς το Σεβέρσκ, χάθηκε και πλέον είναι σειρά του Σλαβιάνσκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εξέγερση των ρωσόφωνων και του Κράματορσκ για να ολοκληρωθεί η επανάκτηση της περιοχής.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Novodonetskoye, Neskuchnoye, Oktyabr, Mironovka, Red Plwman, Companies, Vidrodzhennya, Copper Ore, Kamenka.

Πλέον, οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν την βαριά οχυρωμένη Avdiivka.

Επίσης οι Ρώσοι κατέλαβαν και τη Stryapovka το οποίο βρίσκεται κοντά στη Novaya Kamenka.

Oι Ουκρανοί, όπως παραδέχονται και τα δυτικά ΜΜΕ έχουν περί τους 1000 απώλειες την ημέρα!

Στην περιοχή του Ντνεπροπετρόβσκ, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών για τα αμερικανικά MLRS HIMARS , οβίδες των 155 mm για τα M777 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S7 Pion των 203 mm. Το χτύπημα έγινε από τη Μαύρη Θάλασσα με πυραύλους cruise Kalibr.

Επιπλέον, οι αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές σε έναν αριθμό στόχων τόσο στη ζώνη επίθεσης των συμμαχικών δυνάμεων όσο και στα μετόπισθεν των ουκρανικών δυνάμεων.

Καταστράφηκε ο σταθμός διοίκησης της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Bakhmut (Artemovsk).

Τα κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κτύπησαν ακόμα:

-το διοικητήριο της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού στην περιοχή του ν. Artyomovsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ,

-ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 10 περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εθνικιστικού σχηματισμού Aidar στην περιοχή του Χάρκοβο

-μια αποθήκη όπλων όπου περισσότεροι από 200 τόνοι αντιαρματικών είχαν αποθηκευτεί μαζί με πυραυλικά συστήματα και βλήματα.

-Καταστράφηκαν επίσης τρεις αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Komsomolskoye και Partizanskoye στην περιοχή Mykolaiv, καθώς και το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Osa-AKM κοντά στον οικισμό Seversk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις