Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

MAPTYPIA NTOKOYMENTO VIDEO για τη φωτιά στην Πεντέλη: «Είδα εμπρηστή στα Σπάτα που θα μας έκαιγε Zωντανούς»


Μαρτυρία ντοκουμέντο από κάτοικο των Σπάτων, η οποία καταγγέλλει απόπειρα εμπρησμού στην περιοχή, την ώρα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτηση της η κάτοικος της περιοχής των Σπάτων, τα ξημερώματα της Τετάρτης την ώρα που οι άνδρες της πυροσβεστικής και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν τα σπίτια και να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα εμπρηστής έβαλε νέα εστία φωτιάς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Θα καιγόμασταν όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς το είδαμε εγκαίρως και την σβήσαμε με πυροσβεστήρα του μαγαζιού».

Σε περίπτωση που δεν γίνονταν αντιληπτός θα μπορούσαν να χαθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, καθώς η Αττική οδός ήταν κλειστή, η Μαραθώνος κλειστή και ο μόνος ελεύθερος δρόμος θα ήταν αυτός που θα έκλεινε με τη φωτιά που πήγε να βάλει ο εμπρηστής. Όπως επισημαίνει λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο στο οποίο ο εμπρηστής έβαλε φωτιά, ήταν σταθμευμένα 600 αυτοκίνητα με κατοίκους που άφησαν τα σπίτια τους για να διανυκτερεύσουν στο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση της:

«6 παρά 5 σήμερα το πρωί, την ώρα που η φωτιά κατασπάραζε Πεντέλη, Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα κ.α ένας τύπος σταμάτησε στο χωράφι απέναντι από [σ.σ. το μαγαζί της κατοίκου…] είναι κοντά στο macarthur και το αττικό πάρκο. Έχωσε το αμάξι του κάπου και κατέβηκε από αυτό. Φανταστήκαμε ότι θα… πήγαινε προς νερού του, αφού κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο που ήταν σχετικά κοντά στον δρόμο. Μόλις απομακρύνθηκε φάνηκε τελικά ο λόγος. Πήρε φωτιά το σημείο. Ήταν εμπρηστής. Έβαλε φωτιά. Θα καιγόμασταν όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς το είδαμε εγκαίρως και την σβήσαμε με πυροσβεστήρα του μαγαζιού.

Φυσικά μιλάω με αστυνομία από το πρωί, φυσικά προσπαθήσαμε να δούμε ο,τι μπορούσαμε από το αυτοκίνητο και φυσικά κάναμε ο,τι ήταν απαραίτητο.
Εννοείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά ΦΥΣΙΚΑ τις φωτιές τις βάζουν εμπρηστές. Μην ξανακούσω λοιπόν άλλη φορά αυτή την δικαιολογία-μπούρδα.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πού ήταν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς και που είμαστε εμείς.
Ο λόγος που την έβαλαν; Ίσως να ήθελαν να ανοίξουν πολλά μέτωπα, ίσως να ήθελαν να μας κάψουν όλους ζωντανούς γιατί η Αττική οδός ήταν κλειστή, η Μαραθώνος κλειστή και ο μόνος ελεύθερος δρόμος θα ήταν αυτός που θα έκλεινε με τη φωτιά που πήγε να βάλει αυτός ο μπάσταρδος. Ποιο το αποτέλεσμα; Πολλά μπορώ να σκεφτώ, όπως πχ.τα 600 αυτοκίνητα που διανυκτέρευσαν στο Σμαρτ Παρκ-Μακαρθουρ , λόγω της πυρκαγιάς να μην μπορούσαν να πάνε πουθενά και τα υπόλοιπα φανταστείτε τα μόνοι σας γιατί το μυαλό μου έχει τρελαθεί από τα “Αν”…
Καλή τύχη παιδιά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις