Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Σάμος – Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mil Mi-8 με 4μελές πλήρωμα: Σκοτώθηκε ο Έλληνας – Συνολικά 2 OI NEKPOI


 Νεκρός ανασύρθηκε ο Έλληνας σύνδεσμος με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, του ουκρανικού ελικοπτέρου Mil Mi-8 που έπεσε στην θαλάσσια στην θαλάσσια περιοχή Πλάκα της Σάμου.

Ζωντανός βρέθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ το τέταρτο μέλος του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mil Mi-8 που έπεσε στη Σάμο, στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νωρίτερα το απόγευμα.

Ο τέταρτος άνδρας που αγνοείτο κολύμπησε και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη στεριά, όπου και διασώθηκε από τις Αρχές

Νωρίτερα, είχαν ανασυρθεί νεκρά τα δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου ενώ ζωντανός διασώθηκε και είναι καλά στην υγεία του ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας που ήταν συντονιστής με το κέντρο της πυροσβεστικής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ουκρανικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο πιλότο.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνε από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.


(Αρχικό κείμενο): Πυροσβεστικό ουκρανικό ελικόπτερο Mil Mi-8 από αυτά που ενοικιάζει η Πολιτική Προστασία από ιδιωτική εταιρεία και το οποίο ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο, κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου. 

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι δύο αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου, ένας μηχανικός (ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί) κι ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Περίπου στις 18:30, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο που επέβαινε στο ελικόπτερο.

Η ιστοσελίδα samos24 μεταδίδει ότι ο πιλότος αναμένεται να παραληφθεί από το ΕΚΑΒ Σάμου για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή πλωτό του λιμενικού που παίρνει μέρος στις έρευνες περισυνέλλεξε ακόμη ένα άτομο του πληρώματος του ελικοπτέρου και οι άνδρες του Λιμενικού κάνουν ΚΑΡΠΑ στον άνδρα.

Το  πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις