Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Λειτουργεί ξανά ο Nord Stream 1 – Στο 30% της χωρητικότητάς του

 
Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Η Μόσχα μεθοδικά «στραγγίζει» την Γερμανία ενόψει του χειμώνα που έρχεται

Σε λειτουργία τέθηκε 0 αγωγός Nord Stream 1 όπως είχε προγραμματιστεί από σήμερα το πρωί κάνοντας χρήση του 30% της χωρητικότητάς του όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο αγωγός είχε παραμείνει κλειστός τις τελευταίες 10 ημέρες για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης», όπως είχε ανακοινώσει ο διαχειριστής.

Ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλλερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες.


Είπε, ωστόσο, ότι δεν συνηθίζεται να αλλάζει η ροή μέσα στην ίδια ημέρα.

Πριν τις εργασίες συντήρησης, αναφέρει η Die Welt, ο αγωγός παρείχε περισσότερη ποσότητα (στο 40% της χωρητικότητάς του).

Η Μόσχα έχει μειώσει κατά πολύ την ροή φυσικού αερίου για να μην επιτρέψει στην Γερμανία να γεμίζει τα στρατηγικά της αποθέματα και για να μην προσφέρει παρανόμως (αφού το απαγορεύει ο πάροχος) ρωσικό φυσικό αέριο σε άλλες χώρες (π.χ. Πολωνία) στις οποίες η Μόσχα έχει διακόψει εντελώς τις παραδόσεις.

Έτσι η Μόσχα θα έχει φέρει την Γερμανία σε μία δύσκολη θέση τον Σεπτέμβριο όπου θα ξεκινήσει και πάλι να έρχεται το κρύο στην Ευρώπη και οι ανάγκες για φυσικό αέριο θα αρχίσουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις