Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

O Mητσοτάκης για τον χάρτη – πρόκληση του Μπαχτσελί: Ο Ερντογάν να ξεκαθαρίσει τη θέση του


 Τον προκλητικό χάρτη που δώρισαν οι Γκρίζοι Λύκοι στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, «ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλες «καταβροχθίστηκαν» από την Τουρκία. Όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταία καμώματα του κατώτερου εταίρου του στον συνασπισμό».

Κείμενο – παραλήρημα και απειλές από τους «Γκρίζους Λύκους» – “Αναπόσπαστο κομμάτι μας η Κρήτη”

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο χάρτης – πρόκληση που ανήρτησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, περιλαμβάνοντας στην τουρκική επικράτεια όλα τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, κείμενο – αντίδραση κατά της Ελλάδας ανέβηκε στον λογαριασμό του κινήματος των «Εστιών των Ιδεαλιστών» (Γκρίζοι Λύκοι).

Επίσης δημιουργήθηκε ιστοσελίδα της οργάνωσης στα αγγλικά, όπου αναρτήθηκαν απειλές ακόμη και κατά της Αθήνας στα ελληνικά.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον χάρτη μας, που ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάτισαν για αιώνες, αλλά άδικα έγινε αντικείμενο σφετερισμού από την Ελλάδα, που ονομάζονται «ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», ο οποίος χάρτης περιλαμβάνει το QR της ομιλίας του Αξιότιμου Αρχηγού μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί με θέμα τη Γαλάζια Πατρίδα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Χάρτης των «Εστιών των Ιδεαλιστών» είναι ένα σημαντικό βήμα για την ακύρωση της προσπάθειας δημιουργίας `τετελεσμένων` εκ μέρους της Ελλάδας στη θάλασσα των νησιών, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των 152 νησιών που ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού στην Ελλάδα. Έχει καταστρέψει τα όνειρα όσων θέλουν να κυριαρχήσουν στην τουρκική πατρίδα σε διάφορες πρωτεύουσες της Δύσης.

Εξάλλου, το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα από την Ελλάδα πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικής πατρίδας και της Γαλάζιας Πατρίδας.

Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτήμενο που απέκτησε η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί.

Τονίζω το εξής για τον χάρτη μας που βρίσκεται στην ατζέντα στα ελληνικά ΜΜΕ:

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε ενάντια στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας και την αλαζονική στόχευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ότι θα προστατεύσουμε την κληρονομιά των προγόνων μας που έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία.

Όπως είπε ο αρχηγός μας: “Για άλλη μια φορά φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου”.

Τα τετελεσμένα μετά το 1913/19/47 ανοίγουν τον δρόμο για το σημερινό εξοπλιστικό εγχείρημα της Ελλάδας στη Μεσόγειο. Τόσο η ιστορική ρίζα του ζητήματος όσο και η σημερινή de facto κατάσταση είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις