Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Οι Ρώσοι λένε ότι κατέλαβαν το Σεβέρσκ – Oι Oυκρανοί το αρνούνται – Πέφτει το Σολεντάρ


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Συγκεχυμένες είναι οι αναφορές από το πεδίο των μαχών στην πόλη Σεβέρσκ καθώς οι ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη καταλάβει το αστικό συγκρότημα ενώ οι Ουκρανοί λένε πως ακόμα διατηρούν τον έλεγχό του.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε πέραν του γεγονότος ότι οι Ουκρανοί χάνουν και υποχωρούν ατάκτως.

Περισσότερο επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο για να μπορέσουν να απαγκιστρωθούν από μία μάχη που είναι χαμένη.

Εντυπωσιακό βίντεο από ρωσικό drone δείχνει πώς το ρωσικό Πυροβολικό καταστρέφει τις ουκρανικές γραμμές άμυνας και τα ουκρανικά χαρακώματα.

Το Σεβέρσκ είναι πόλη ίδιου μεγέθους με το Σεβεροντονέτσκ ή την Ποπάσνα, συνολικά 100.000 κατοίκων, παρόλα αυτά πέφτει στα ρωσικά χέρια πολύ ευκολότερα από το αναμενόμενο και γρηγορότερα καθώς σαφώς δεν είχε μετατραπεί όπως οι δύο προηγούμενες πόλεις σε mega-φρούριο.

Στο Μπάκχμουτ αντίθετα δεν έχει υπάρξει ακόμα ρωσική προώθηση καθώς συνεχίζει το «σφυροκόπημα» το ρωσικό Πυροβολικό το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για την τελική έφοδο.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο Σολεντάρ όπου οι Ρώσοι έχουν μπει μέσα στην πόλη και οι Ουκρανοί υποχωρούν αργά προς το δυτικό τμήμα της.

Το Σολεντάρ είναι μία σχετικά μικρή πόλη των δέκα χιλιάδων κατοίκων που όμως συνδέει τα μέτωπα ου Σεβέρσκ και του Μπάκχμουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις