Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Στιγμές τρόμου για κολυμβήτρια – Αντιμέτωπη με φώκια και το μωρό της -- τα βίντεο έγιναν viral


 Μια γυναίκα αναρρώνει από τα τραύματά της αφού δέχτηκε επίθεση από μια απειλούμενη με εξαφάνιση φώκια στη Χαβάη. Η κολυμβήτρια δέχθηκε επίθεση καθώς η φώκια ήταν μαζί με το μικρό της και αισθάνθηκε απειλή. Όλα συνέβησαν σε μια πολυσύχναστη παραλία της Χονολουλού το Σαββατοκύριακο και τα βίντεο έγιναν viral.

Η επικίνδυνη συνάντηση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής γύρω στις 8:30 π.μ. τοπική ώρα στην παραλία Kaimana στο Waikiki της Χονολουλού, όπου η μητέρα φώκια γνωστή ως Rocky βρισκόταν στα ρηχά. Όπως αναφέρεται η φώκια είχε πρόσφατα γεννήσει. Η Rocky ήταν εμφανώς ταραγμένη και ταλαιπωρημένη εκείνο το πρωί αφού το μωρό της έφυγε από κοντά της και κολύμπησε κοντά στους λουόμενους.

Οι ναυαγοσώστες δεν βρίσκονταν ακόμη στον πύργο τους καθώς 10 κολυμβητές μπήκαν στο νερό στην παραλία Καϊμάνα, χωρίς να φαίνονται φώκιες στην παραλία ή στον ωκεανό. Μία από τις κολυμβήτριες, η οποία είναι μια 60χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου από την Καλιφόρνια, βρισκόταν κοντά, ενώ ο σύζυγός της παρακολουθούσε και βιντεοσκοπούσε από το δωμάτιό τους στον 12ο όροφο.

Το βίντεο, το οποίο δόθηκε στους αξιωματούχους, δείχνει τη γυναίκα να κολυμπά καθώς οι δύο φώκιες φαίνεται να επιστρέφουν στην παραλία. Αντίθετα, οι φώκιες πηγαίνουν πίσω στο νερό και αρχίζουν να κολυμπούν προς τη γυναίκα. Η επίθεση συμβαίνει περίπου 30 δευτερόλεπτα αργότερα, σύμφωνα με το Τμήμα Γης και Φυσικών Πόρων της Χαβάης, το οποίο πήρε συνέντευξη από το ζευγάρι και τους αυτόπτες μάρτυρες.

“Η γυναίκα μου φορούσε σκουφάκι κολύμβησης και το κεφάλι της ήταν μέσα στο νερό όταν εμφανίστηκαν και οι δύο φώκιες. Δεν μπορούσε να ακούσει τους περίπου 50 ανθρώπους στην παραλία να ουρλιάζουν να βγει από την θάλασσα. Στη συνέχεια σήκωσε το κεφάλι της και άκουσε τους ανθρώπους να ουρλιάζουν. Τότε, αρχίζει να κολυμπάει μακριά από τις φώκιες”, φέρεται να είπε ο σύζυγος της γυναίκας στους αξιωματούχους. “Σκέφτομαι ότι θα πεθάνει, μέχρι να κατέβω στην παραλία. Όταν έφτασα εκεί, τρεις διασώστες, συμπεριλαμβανομένου ενός σε ένα κανό, την έφερναν στην ακτή, ενώ οι φώκιες κολυμπούσαν προς το μέρος τους ξανά” πρόσθεσε.

“Ήμασταν στη Χαβάη για τρεις εβδομάδες και είδαμε τη νεογέννητη φώκια στο Kaimana αμέσως μετά τη γέννησή της. Διαβάσαμε όλα τις οδηγίες ασφαλούς θέασης και τις τηρούμε. Αυτές οι φώκιες κολύμπησαν πίσω της και εκείνη δεν το γνώριζε” σημείωσε.

Η γυναίκα υπέστη τραύματα στο πρόσωπο, την πλάτη και το χέρι. Περιέγραψε το περιστατικό ως μια τρομακτική εμπειρία, λέγοντας στους αξιωματούχους: “Κανείς από εμάς δεν μπορούσε να κοιμηθεί χθες το βράδυ. Κάθε φορά που έκλεινα τα μάτια μου, έβλεπα το στόμα της μητέρας φώκιας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις