Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Τουλάχιστον 15 NEKPOI και 50 Tραυματίες από ρωσική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό


 Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σήμερα από το ρωσικό πλήγμα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μόλις έλαβα μια πληροφορία για ένα πυραυλικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν», είπε ο Ζελένσκι.

“Τέσσερα βαγόνια φλέγονται, στον σταθμό του Τσάπλινο”, είπε ο Ζελένσκι. Το  Τσάπλινο απέχει 145 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «οι διασώστες βρίσκονται επί τόπου, όμως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι βαρύτερος. Αυτή είναι η ζωή μας καθημερινά». Το πλήγμα αυτό σημειώνεται την ώρα που η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο πόλεμος με τη Ρωσία μπήκε σήμερα στον έβδομο μήνα του.

Νωρίτερα σήμερα ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα αγωνιστεί «μέχρι τέλους». Η Ουκρανία «ξαναγεννήθηκε» όταν εισέβαλε η Ρωσία και θα πολεμήσει «μέχρι τέλους» χωρίς «καμία παραχώρηση ούτε συμβιβασμό» με τη Μόσχα, είπε ο  ουκρανός πρόεδρος στην  φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του, για την 31η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας του. Στη βιντεοσκοπημένη ομιλία, ο Ζελένσκι υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει την προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία και τις κατεχόμενες περιοχές στο ανατολικό της τμήμα.

Οι μάχες επικεντρώνονται πλέον στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, όπου καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να επιτυγχάνει κάποια κέρδη. Η Ρωσία ωστόσο πλήττει τακτικά άλλες ουκρανικές πόλεις, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις