Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Όλα όσα έγιναν στην Bουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις—BINTEO


 Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις, έπειτα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα «τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι εκείνος έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός ήθελε να ελέγξει απολύτως τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, εάν πιστεύει ότι “δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Βουλής και της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως ο Πρωθυπουργός έχει δεδομένη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού, η οποία πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Τέλος ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγιναν περίπου 54.000 παρακολουθήσεις και αναρωτήθηκε εάν ο Αλέξης Τσίπρας τις έλεγξε όλες μία μία, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι επί των ημερών του δεν γινόταν καμία παρακολούθηση πολιτικών ή δημοσιογράφων.

Βουλή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων στο παρελθόν-Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Το πρόβλημα είναι διεθνές αλλά έχει και βαρύ παρελθόν στη χώρα μας» είπε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις. Συλλογικά λάθη όλων των κυβερνήσεων πρέπει να βρουν την ώριμη συλλογική τους υπέρβαση τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «όταν πληροφορήθηκα την νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν δίστασα να παραδεχτώ πως ήταν λάθος. Ακολούθησαν οι αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και την ΓΓ του πρωθυπουργού. Και στη συνέχεια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την βελτίωση της λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ ανταποκρίθηκα στο αίτημα να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια, στην επιτροπή διαφάνειας και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου και είπε ότι «Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων στο παρελθόν. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν τολμάτε, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας

Με πρόταση – πρόκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση έκλεισε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Κλείνω με μία αναφορά στην παρότρυνσή σας κ. Τσίπρα να απευθυνθείτε στην ΚΟ της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παλαιότεροι, όταν εμείς ψηφίσαμε και κρατήσαμε τη χώρα στην ευρωζώνη έχουμε περάσει. Άλλοι έχουν δείξει ότι η ΚΟ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει όποια μάχη. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε και να πάμε σε συζήτηση τριών ημερών» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είπατε κ. Τσίπρα ότι επί των ημερών σας ότι δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού. Μετά είπατε ότι δεν έδωσα εγώ εντολή να γίνει καμία παρακολούθηση. Μέτρησα τις παρακολουθήσεις, τις επισυνδέσεις που έγιναν επί ημερών σας. Ήταν περίπου 54.000. Μία μία τις κοιτάξατε για να είστε τόσο σίγουρος» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις παρακολουθήσεις.

Αλέξης Τσίπρας: «Κ. Μητσοτάκη με εντολή σας η παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Παραιτηθείτε»

«Βολές» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ούτε ο ανιψιός σας, ούτε ο εκλεκτός σας διοικητής της ΕΥΠ να τον παρακολουθήσει. Εσείς δώσατε την εντολή να τον παρακολουθήσουν. Εσείς, προσωπικά εσείς. Όχι γιατί είναι πράκτορας, ούτε γιατί έχει σχέσεις με Κινέζους, με Αρμενίους και με Ουκρανούς.  Τον κ. Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούν γιατί μέσα στην αλαζονεία σας, δεν σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε απολύτως τις εξελίξεις και στο τρίτο κόμμα, ώστε να διασφαλίσετε τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει του νέου εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής που απαιτεί κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτός είναι ο λόγος και είναι τόσο ποταπός όσο και οι προθέσεις σας. Είναι ο ορισμός της υπονόμευσης της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τη δυσπιστία του λαού την έχετε δεδομένη

«Τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μην στεναχωριέστε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αναφορά που ο πρωθυπουργός, όταν κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Μιχάλης Κατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος

Την κατάθεση αιτήματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, από το βήμα της Βουλής.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπαίνει σε συναλλαγές, δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός εταίρος, ούτε για τον κύριο Μητσοτάκη αλλά ούτε και για τον κύριο Τσίπρα που εμφανίζεται ως προστάτης. Και επειδή αναρωτηθήκατε, τι ψηφίζει τελικά όποιος ψηφίζει Νίκο Ανδρουλάκη, σας απαντώ: όποιος ψηφίζει Νίκο Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει προοδευτικές αξίες και θέσεις. Ψηφίζει λύσεις και προτάσεις για τους πολλούς, ψηφίζει προοπτική για τη χώρα, για την εντιμότητα, για τη διαφάνεια, για τη λογοδοσία του δημόσιου βίου. Συνεχίζουμε την αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία με το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει και την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ

«Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις σοβαρές ευθύνες σας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – υποκλοπών, είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της πρo ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Βαθιά γελασμένος είστε κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ, αν νομίζετε ότι με διάφορες υποκριτικές συγνώμες και τις παραιτήσεις στενών συνεργατών σας κι όλα αυτά τα έωλα επιχειρήματα περί “υπηρεσιακής αστοχίας” που επιστρατεύετε, θα απαλλαγείτε και από τις δικές σας προσωπικές σας ευθύνες. […] Ορισμένοι στο άκουσμα της είδησης ότι το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη ήταν υπό παρακολούθηση, φάνηκαν σαν να έπεσαν από τα σύννεφα. Σοβαρά τώρα; Τόσα χρόνια δεν έχετε ακούσει τίποτα για τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο; Κι εδώ βέβαια δε μιλάμε για την απαράδεκτη παρακολούθηση μόνο του προέδρου ενός κόμματος, αλλά για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυριάκος Βελόπουλος: Αυτό που είπε ο διοικητής της ΕΥΠ ότι «όλοι παρακολουθούνται», σημαίνει ότι η Δημοκρατία τελείωσε

«Θα ήθελα ξεκινώντας να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα προς όλους. Σε ποια σοβαρή χώρα θα έκαναν μια τέτοια συζήτηση στο κοινοβούλιό τους; Αυτά οι σοβαρές χώρες τα έχουν λυμένα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις.

«Ούτε η χώρα είναι σοβαρή ούτε έχει πολιτικούς σοβαρούς. Συνάδελφοι βουλευτές είχαν συνδεθεί και έδιναν on air όσα συζητούνταν στην Επιτροπή Θεσμών. Πόσο σοβαρό είναι αυτό από μόνο του; Θλίψη πραγματική. Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι ανέλαβε την ΚΥΠ γιατί είχε προβλέψει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Τελικά όμως δεν προέβλεψε την κρίση που έχουμε, την πείνα και την ενεργειακή ένδεια που είναι προ των πυλών. Όμως η πρόταση να φτιάξουμε την ΕΥΠ γεννά ένα ερώτημα: 50 χρόνια κυβερνάτε τώρα το θυμηθήκατε; Γιατί πράγματι η ΕΥΠ έχει γίνει εργαλείο παρακολούθησης των αντιπάλων σας. Αυτό που είπε ο διοικητής της ΕΥΠ ανερυθρίαστα ότι «όλοι παρακολουθούνται» σημαίνει ότι η Δημοκρατία τελείωσε» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Γιάνης Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου από το 2015 έως τουλάχιστον το 2020

Κριτική στην κυβέρνηση για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, άσκησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, καταλογίζοντας προσωπικές ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι θα διευρυνθούν και προηγούμενες παρακολουθήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ενώ χαρακτήρισε «πρόβα αποχαιρετισμού το χειροκρότημα των κυβερνητικών βουλευτών προς τον πρωθυπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις