Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

EKTAKTO - Παραιτήθηκε και ο διοικητής της EYΠ Παναγιώτης Κοντολέων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη και Κουκάκη

 


Ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων παραιτήθηκε και αυτός μετά τον γ.γ του πρωθυπουργικού γραφείου Γ.Δημητριάδη υπό το βάρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Πρακτικά όλη αυτή την εξέλιξη την δημιούργησε ο παραιτηθείς Διοικητής της ΕΥΠ ο οποίος παραδέχθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ν.Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ.Κουκάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο Π.Κοντολέων είναι ο πρώτος διοικητής της ΕΥΠ που παραιτείται μετά το 1974 όταν η υπηρεσία μετονομάστηκε από ΚΥΠ (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) σε ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού


«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».


Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία. Σπούδασε νομική στο Queen Mary and Westfield College, University of London και συνέχισε τις σπουδές του στο City Business School στον τομέα της ναυτιλίας, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών. Εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με θέμα το «Διεθνές Εμπόριο και η Πετρελαϊκή Κρίση».


Είναι επίσης κάτοχος πιστοποιητικού εξειδίκευσης στην Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής (Public Policy Analysis) από το London School of Economics.


Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε ως δικηγόρος σε κορυφαία Ελληνικά δικηγορικά γραφεία όπως τα γραφεία του «Μπιτσαξής και Συνεργάτες» καθώς και

στο δικηγορικό γραφείο του Απόστολου Μαυραγάνη. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί και στο νομικό γραφείο της Alpha Bank. Το 2008 ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο, «Δημητριάδης Γρηγόρης και Συνεργάτες», το οποίο ειδικεύεται σε εμπορικό, φορολογικό, ποινικό και οικονομικό δίκαιο, καθώς και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.


Το 2013 εργάστηκε ως Σύμβουλος του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και ήταν υπεύθυνος για τα νομικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα του Υπουργού.


Μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση Αρχηγού της Αντιπολίτευσης, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου υπεύθυνος για την πολιτική αλλά και εκλογική στρατηγική του κόμματος μέχρι και τις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου του 2019 όπου και εκλέχθηκε Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.


Από τον Ιούλιο του 2019 υπηρετεί ως Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως σύμβουλος και διευθυντής του Πρωθυπουργού καθοδηγεί, επιβλέπει, συντονίζει και διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, την επιχειρησιακή και επιτελική λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου και λειτουργεί ως ύπατος συντονιστής των νομοθετικών, πολιτικών και επικοινωνιακών ενεργειών του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις