Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Θλίψη: H Kυβέρνηση θα εισάγει δελτίο τροφίμων «food pass» για να μην πεθάνουν οι Έλληνες της πείνας! - Lockdown & στήριξη σε Ουκρανία «πληρώνουν» οι Έλληνες


 Σε μία κίνηση που προκαλεί θλίψη, αλλά όχι εκπληξη, για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισαγάγει το «food pass», δηλαδή; δελτίο τροφίμων, όπως στην Κατοχή και στην ΕΣΣΔ, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορέσουν να βγάλουν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και να μην πεθάνουν της πείνας. 

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κουπόνι με την μορφή άυλης κάρτας, με την οποία  θα μπορούν οι Έλληνες να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσουν κάποια βασικά αγαθά (μακαρόνια, φακές κλπ.) για να έχουν μισό πιάτο φαϊ, ίσα ίσα για να βγάλουν την ημέρα. 

Πλέον ένα πολύ μεγάλο -αν όχι το μεγαλύτερο- μέρος του πληθυσμού βρίσκεται οικονομικά και βιωτικά στο επίπεδο των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων γειτονικών χωρών όπως η Αλβανία, η Μολδαβία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Δεν είναι απίθανο λοιπόν, μετά το fuel pass και το power pass να μπει στη ζωή μας και το food pass, ενδεικτικό της κατάστασης που έχουν περιέλθει οι πολίτες της ώρας, οι οποίοι χρειάζονται τη στήριξη του κράτους για να βάλουν βενζίνη, να έχουν ηλεκτρικό και πλέον και για να φάνε.

Οι Έλληνες πολίτες εντός μόλις 3 ετών φτωχοποιήθηκαν πλήρως, καθώς «πληρώνουν» δύο επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 

α) Την επιβολή  του σκληρότερου lockdown στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικρομεσαίοι καταστράφηκαν οικονομικά.

β) Την άνευ όρων στήριξη στην -σύμμαχο της Τουρκίας- Ουκρανία, λόγω της οποία η Ρωσία έβαλε την Ελλάδα στις εχθρικές χώρες, κάτι που εκτόξευσε την τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο με τη σειρά του έφερε ένα «ντόμινο» αύξησης των τιμών στα πάντα. 

Έτσι ενώ οι νεόπλουτοι Ουκρανοί θα ξοδεύουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε ξέφρενα πάρτι, οι ίδιοι Έλληνες θα χρειάζονται κουπόνι για να φάνε ένα πιάτο ρεβίθια ή μακαρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις