Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Αποκαλυπτική δήλωση του πρόεδρου της επιτροπής του ιατρικού περιοδικού Lancet: «O covid διέρρευσε από εργαστήριο»

 


Ζητά έρευνα της προέλευσης του ιού

Ο Jeffrey Sachs είναι Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Έχει επίσης υπηρετήσει ως πρόεδρος της επιτροπής που συνέστησε το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό Lancet, για να ερευνήσει την προέλευση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί το covid.

Αλλά ως προέδρος της συγκεκριμένης έρευνας, ο καθηγητής Sachs κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έρευνα στον τομέα της βιοτεχνολογίας ενέχει τρομερούς κινδύνους για να μένει μακριά απο τη δημόσια θέα και το δημόσιο έλεγχο, ότι οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει μεγάλο μέρος της βιοτεχνολογικής της έρευνας και ότι είναι πολύ είναι πιθανό ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που ευθύνεται για το COVID-19, να είναι προϊόν της έρευνα πάνω σε επικίνδυνους ιούς όπου κάτι πήγε στραβά.

Με δυο λόγια ο επικεφαλής της έρευνας του εξέχοντος επιστημονικού περιοδικού The Lancet’s Commission για την προέλευση του covid δηλώνει «πεπεισμένος» ότι ο ιός βγήκε από ένα εργαστήριο, χρηματοδοτούμενο απο τις ΗΠΑ και πιστεύει ότι μπλοκάρεται η πραγματική έρευνα.

Η συνέχιση των βιοτεχολογικών ερευνών μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες πανδημίες

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο καθηγητής Jeffrey Sachs στην Current Affairs, προειδοποιώντας ότι η συνέχιση των βιοτεχολογικών ερευνών μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες πανδημίες.

Ο Sachs σημειώνει ότι οι επιστήμονες που απέρριψαν τη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο ιός διέφυγε από εργαστήριο το έκαναν «πριν τη διεξαγωγή κάθε τύπου έρευνας, προκειμένου να δημιουργήσουν μια αφήγηση. Δεν έψαξαν, δεν κοίταξαν τα δεδομένα, δεν έκαναν ερωτήσεις. Έλεγαν μόνο: κοιτάξτε την αγορά κοιτάξτε την αγορά. Έτσι αρνήθηκαν την εναλλακτική υπόθεση χωρίς καν να την εξετάσουν προσεκτικά».

Ο Sachs εκτιμά ότι πάνω στην βιοτεχνολογική έρευνα που γινόταν στους κορωνοϊούς, υπήρξαν παρεμβάσεις ώστε ο SARS-Cov-2 να γίνει πιο θανατηφόρος.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον και ανησυχητικό, μπορώ να το πω, είναι ότι η έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη και προωθείτο πολύ ενεργητικά ήταν η εισαγωγή σε θέσεις διάσπασης κάποιων πρωτεολυτικών ενζύμων σε ιούς τύπου SARS για να δούμε τι θα συμβεί. Ωχ!» δηλώνει ο Sachs.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη. Επειδή υπάρχουν δημοσιευμένες εργασίες, επειδή υπάρχουν συνεντεύξεις και ερευνητικές προτάσεις. Αλλά το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ δεν μιλάει. Δεν ζητάει απαντήσεις. Ούτε οι επιστήμονες ζητούν», υποστηρίζει περαιτέρω ο Sachs.

Αρνούνται να κάνουν έρευνα για την πρόλευση  του ιού SARS-CoV-2

Και συνεχίζει: «Από την πρώτη κιόλας μέρα, κράτησαν κρυφά την εναλλακτική θεωρίας της διαρροής του ιού από το εργαστήριο. Και όταν συζήτησαν την εναλλακτική, δεν συζήτησαν το ερευνητικό πρόγραμμα. Αρνούνται να συζητήσουν για το πραγματικό είδος της έρευνας που βρισκόταν σε εξέλιξη, η οποία αφορούσε την εισαγωγή σε θέσεις διάσπασης κάποιων πρωτεολυτικών ενζύμων σε ιούς που μοιάζουν με SARS με τρόπο που θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει το SARS-Cov-2».

«Αυτό που ζητώ δεν είναι ένα συγκεκριμένο  συμπέρασμα. Ζητώ να γίνει η έρευνα», προτρέπει ο Sachs.

Ο Sachs καταλήγει δηλώνοντας ότι «δεν εμπιστεύεται» τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες που απορρίπτουν τη θεωρία της διαρροής του ιού από εργαστήριο, προσθέτοντας:

«Θέλω να μάθω. Γιατί ακόμα και όσα γνωρίζουμε για τις επικίνδυνες βιοτεχνολογικές έρευνες είναι αρκετά για να εγείρουν πολλά ερωτήματα ευθύνης για το μέλλον. Πρέπει να μας πουν πάνω σε ποιους άλλους ιούς δουλεύουν. Τι πρέπει να ξέρουμε».

«Θέλω να μάθω τι γίνεται. Θέλω να μάθω τι κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις, όχι μόνο των ΗΠΑ. Χρειαζόμαστε παγκόσμιο έλεγχο σε αυτά τα πράγματα», προτρέπει περαιτέρω ο Sachs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις