Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Σκληρές Mάχες σε όλη την έκταση του ουκρανικού μετώπου: OI Pώσοι μεταφέρουν δυνάμεις στην Χερσώνα - Τι δηλώνει το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο

 


Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σταδιακή προέλαση νοτιοανατολικά του Bakhmut και συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του Bakhmut στις 2 Αυγούστου.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι «δυνάμεις της Ρωσίας είχαν «μερική επιτυχία» κατά μήκος της γραμμής Vidrozhennya -Kodema, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut».

«Διεξήγαγαν επίσης μια σειρά επιθετικών επιχειρήσεων νοτιοανατολικά του Bakhmut, συγκεκριμένα γύρω από το Roty, το Vershyna, το Klynove και το Travneve και βορειοανατολικά του Bakhmut γύρω από το Volodymyrivka και το Yakovlivka. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η ρωσική αεροπορία φέρεται να αύξησε την ένταση των αεροπορικών επιδρομών στη γενική περιοχή του Bakhmut».

Η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από τις αμυντικές τους θέσεις γύρω από τον φρεάτιο εξαερισμού του ανθρακωρυχείου Butivka, νοτιοδυτικά της Avdiivka, στις 2 Αυγούστου.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν κρατήσει αμυντικές θέσεις κοντά στο ανθρακωρυχείο Butivka από το 2015 και η περιοχή έχει υποστεί συνεχείς βομβαρδισμούς όλα αυτά τα χρόνια, επίσης έχουν ορίσει προηγουμένως την Butivka ως στρατηγική αμυντική τοποθεσία και την πλησιέστερη ουκρανική θέση στην πόλη του Donetsk. To Ινστιτούτο Izvestia δημοσίευσε πλάνα σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή εξαερισμού του ορυχείου Butivka, η οποία δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την περιοχή.

Το ρωσικό κανάλι στο Telegram, το Svarschiki έδειξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν αυτές της Ουκρανίας από τις θέσεις τους στην περιοχή στις 31 Ιουλίου και το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι Ρώσοι είχαν μερική επιτυχία όταν προχωρούσαν στην περιοχή Avdiivka την ίδια ημέρα, ενώ ανέφερε ότι στις 2 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εν μέρει προχωρήσει προς την κατεύθυνση της πόλης του Donetsk – Pisky και συνέχισαν να εξαπολύουν μετωπικές επιθέσεις στην Avdiivka.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στη βόρεια περιφέρεια της Kherson, για να «σπάσουν» τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχείρησαν να εισέλθουν στις ρωσικές περιοχές.

Ουκρανικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια επίθεση στην Trydolyubivka (ακριβώς νότια των συνόρων Kherson-Dnipropetrovsk) και πραγματοποίησαν μια αναγνωριστική επιχείρηση στη Bilohirka, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets, ενώ συνέχισαν να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές και να βομβαρδίζουν ουκρανικές θέσεις κοντά στο προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets και στα σύνορα της περιφέρειας Kherson – Dnipropetrovsk.

Ο στρατός της Ρωσίας συνέχισε να συγκεντρώνει και να μεταφέρει δυνάμεις στη νότια Ουκρανία από άλλους άξονες.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR), Vadym Skibitsky ανέφερε ότι μια «τακτική ομάδα τάγματος (BTG) ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων έφτασε στην Κριμαία και θα αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή στο εγγύς μέλλον». Τόνισε επίσης πως οι Ρώσοι «άρχισαν να αναδιατάσσουν αερομεταφερόμενα στρατεύματα από την Περιφέρεια του Donetsk στις κατεχόμενες περιοχές της Περιφέρειας Kherson και το BTG πιθανότατα θα υποστηρίξει τις ρωσικές προσπάθειες να καταστείλει τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή».

Τέλος ο Vadym Skibitsky πρόσθεσε ότι οι «ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τα συστήματα αεράμυνας στην Κριμαία και ανασυγκροτούν δυνάμεις στις κατευθύνσεις Zaporizhia και Kherson, κάτι που πιθανώς δείχνει ότι σκοπεύουν να υπερασπιστούν τις θέσεις σε όλο τον Νότιο Άξονα».

Οι Ρώσοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις Περιφέρειες Mykolaiv και Dnipropetrovsk με συστήματα MLRS και αεράμυνας, και Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εκτόξευσαν πυραύλους αεράμυνας S-300 και συστήματα Uragan MLRS στην πόλη Mykolaiv και 16 πυραύλους από το Smerch MLRS στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Kryvorizka,

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης άλλους οικισμούς στις Περιφέρειες Mykolaiv και Dnipropetrovsk με συστήματα MLRS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις