Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Απίστευτο: Τώρα θέλουν να καταστρέψουν το φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη για Nα γλιτώσουν την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο! Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου


 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν καταστραφεί τα στοιχεία της ΕΥΠ σχετικά με το σκάνδαλο με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Φαίνεται ότι ο στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι η αποφυγή του Ειδικού Δικαστηρίου αλλά ειδικά στην περίπτωση Ανδρουλάκη αν δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ήταν ύποπτος για μια σειρά εγκλημάτων, τότε έρχονται «κλειδωμένες» διώξεις για κακούργημα και γι αυτό ξεκίνησαν οι αναφορές για καταστροφές εγγράφων.

Τώρα η Βασιλική Βλάχου, η εισαγγελέας Εφετών που υπέγραψε για τις επισυνδέσεις του Ν.Ανδρουλάκη (αν όντως έχει υπογράψει αυτές τις παρακολουθήσεις, όπως λέει η κυβέρνηση), θα πρέπει να δώσει το περιεχόμενο των εγγράφων που θα προσκομίσει και βάσει των οποίων της ζητούσαν να εγκρίνει τις παρακολουθήσεις και αυτή έκρινε ότι πρέπει να παρακολουθηθεί π.χ. ο Ν.Ανδρουλάκης.

Από αυτά θα κριθεί αν υπήρχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να εγκρίνει τις παρακολουθήσεις.

Εκεί ακριβώς είναι και η ουσία της υπόθεσης.

Τι ανέφεραν τα έγγραφα αυτά που ζητούσαν τις παρακολουθήσεις και υποβλήθηκαν στην εισαγγελέα. Και σήμερα ακούμε την λέξη καταστροφ δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου!

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απάντησε: «Όταν μια νόμιμη επισύνδεση ολοκληρώνεται και δεν καταλήγει σε τίποτα, το οποίο να ακουμπά στο λόγο για τον οποίον έγινε, τερματίζεται εκεί και καταστρέφεται το οποιοδήποτε αρχείο».

Στη συνέχεια, δέχτηκε και νέο ερώτημα από δημοσιογράφο σχετικά με το ενδεχόμενο καταστροφής των στοιχείων για Ανδρουλάκη. «Είπατε ότι αν δεν υπάρχει ωφέλιμο υλικό από μια νόμιμη επισύνδεση, αυτό σε εύλογο χρόνο καταστρέφεται. Στην περίπτωση του κυρίου Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί αυτό το υλικό ή υπάρχει;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ως εξής:

«Με ρωτάτε πράγματα τα οποία δεν έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω και να απαντώ. Εκείνο που γνωρίζω από το πρωτόκολλο αυτού του τύπου των νόμιμων επισυνδέσεων είναι ότι όταν ολοκληρώνονται και δεν προκύπτει τίποτα, δεν υπάρχει κάποιο αρχείο ή κάτι να κινείται. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτές είναι απαντήσεις που σίγουρα ο κύριος Ανδρουλάκης θα μπορούσε να πάρει από τις Υπηρεσίες και σίγουρα, φαντάζομαι, θα δοθούν και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ή σε άλλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα».

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει τις ίδιες της διαρροές της κυβέρνησης περί εμπλοκής αρμενικών και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος απηύθυνε το ερώτημα: «Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή οι πρέσβεις της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην Ελλάδα διέψευσαν τα περί εμπλοκής τους στην υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, εδώ τι έχει συμβεί; Δόθηκαν από την κυβέρνηση λάθος διαρροές; Βιάστηκε η κυβέρνηση;».

Ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει καμία διαρροή από την πλευρά της κυβέρνησης για οποιοδήποτε τέτοιο ζήτημα. Η κυβέρνηση σέβεται απολύτως το πλαίσιο λειτουργίας που διέπει τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα που οφείλει να αντιμετωπίζει τα πράγματα αυτά. Ξαναλέω και πάλι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, της ελληνικής Πολιτείας να υπερασπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κυριαρχικά της δικαιώματα, εθνικά δίκαια, να ανταποκρίνεται σε απειλές και σε κινδύνους απέναντι στην εθνική ασφάλεια. 

Δεν είναι ζητήματα αυτά, με τα οποία παίζει κανείς με διαρροές ή παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια και, πάντως, όχι εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις