Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ο γραφειοκράτης UBER ALLES και τα πρακτοράκια της συμφοράς

 


Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, προφανώς, έχει την αίσθηση πως ζει σε κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Στη ναζιστική Γερμανία επί παραδείγματι, στη σταλινική Σοβιετική Ένωση, στη φασιστική Ιταλία, στη Χιλή του Πινοσέτ, στην Ισπανία του Φράνκο ή στη δική μας, τη χούντα του Παπαδόπουλου.

Όσοι πιστεύουν πως η χούντα τελείωσε το ’73, είναι βαθιά νυχτωμένοι…

Τα είχε γράψει ο Άλντους Χάξλεϋ, πριν από δεκαετίες… εμείς δεν διαβάζουμε… έχουμε αποχαυνωθεί στην τηλεόραση και το μυαλό μας έγινε κουρκούτι…

“Η τέλεια δικτατορία, θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας”, είχε πει ο Χάξλεϋ…

Γυρίστε πίσω στο χρόνο, και χωρίς κομματικές παρωπίδες, δες τε τι έκαναν οι τρεις εβραϊκές φατρίες (Καραμανλής – Παπανδρέου – Μητσοτάκης) δηλαδή τα τζάκια και τα κούτσουρά τους που κυβέρνησαν την Ελλάδα, η περίοδος Σημίτη του χάζαρου και Σαμαρά του Καμπαλίστη, καθώς  και η αριστερή παρένθεση και θα καταλάβετε πόση … “δημοκρατία” είχαμε…

 

Πρώτα όμως να μάθετε τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΙ, κατά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Μ’ αυτό το όνειρο θα πεθάνω…

 

ΠΚ

Ο μέχρι προσφάτως γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ένας κλασικός γραφειοκράτης με όχι και ιδιαίτερες περγαμηνές, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Έχω τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΠ τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις».

Εν μια νυκτί αναβαθμίστηκε σε θεματοφύλακα της εθνικοφροσύνης μας και αυτοθεσπίστηκε ως υπέρτατος προστάτης του Έθνους.

Ο κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, νέος αρχικυπατζής, ξέχασε ο δόλιος πως όλοι, οι πάντες, εξαιρούνται από τις παρακολουθήσεις σε μια ευνομούμενη Πολιτεία εκτός εκείνων οι οποίοι αποδεδειγμένα συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Τουτέστιν κάποιοι ελάχιστοι, κάποιοι ειδικοί στόχοι, μερικοί αυταπόδεικτα παράγοντες αποσταθεροποίησης οι οποίοι συνεργάζονται με συγκεκριμένα κέντρα στο εξωτερικό.

Μιλάμε πάντα για εξαιρέσεις.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, προφανώς, έχει την αίσθηση πως ζει σε κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Στη ναζιστική Γερμανία επί παραδείγματι, στη σταλινική Σοβιετική Ένωση, στη φασιστική Ιταλία, στη Χιλή του Πινοσέτ, στην Ισπανία του Φράνκο ή στη δική μας, τη χούντα του Παπαδόπουλου.

Διότι η φράση που εκστόμισε και μόνον, καταδεικνύει πως για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ οι παρακολουθήσεις είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ο τρόπος διατύπωσης της φράσης του, δε, προδίδει τις προθέσεις του.

Ως κλασικός γραφειοκράτης της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας, και γράμματα γνωρίζει, και τις έννοιες των λέξεων ξέρει.

Δεν πρόκειται περί γλώσσας λανθάνουσας.

Ο κ. Δεμίρης θέλει να μας πει πως στις 15 ημέρες που διοικεί την ΕΥΠ αντιλήφθηκε ότι κανένας Έλληνας πολίτης a priori δεν εξαιρείται των επισυνδέσεων, ψηφιακού ή αναλογικού τύπου, με ΚΑΦΑΟ ή Predator δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Αυτό που δεν μας λέει είναι το πόσοι παρακολουθούνται, γιατί παρακολουθούνται και υπό ποίου τη διαταγή παρακολουθούνται.

Ο κ. Δεμίρης ομολόγησε τα αυτονόητα.

Η ΕΥΠ, προφανώς, συνεχίζει απτόητη τις εργολαβίες που έχει αναλάβει, με το αζημίωτο βεβαίως.

Οι εργολαβίες αυτές εξυπηρετούν έναν ευρύ κατάλογο ενδιαφερομένων: επιχειρηματίες που κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλον, πολιτικούς που χρησιμοποιούν τη ρουφιανιά ως εργαλείο ακύρωσης των αντιπάλων τους, παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που μέσω των κοριών συμπληρώνουν τους φακέλους πεπραγμένων για πρόσωπα τα οποία κάποια στιγμή καλούνται να διαδραματίσουν δημόσιο ρόλο. Μιλάμε για μια ολόκληρη επιχείρηση που εδρεύει στην Κατεχάκη και η οποία καλύπτεται πλήρως από το «απόρρητο».

Η οποιαδήποτε συμφωνία έχει υπογραφεί, είτε αυτή έχει να κάνει με εργολαβία ρουφιανιάς είτε με προμήθεια υλικού παρακολούθησης, καλύπτεται από τη σφραγίδα του απορρήτου.

Η αποκάλυψη αυτής της απόρρητης πληροφορίας συνιστά πλήγμα στην εθνική ασφάλεια.

Τα πρακτοράκια της συμφοράς είναι πλήρως διασφαλισμένα.

Αυτή την πραγματικότητα επιχείρησε να μας εξηγήσει με την εμποτισμένη από γραφειοκρατική αλαζονεία αλλά καθ’ όλα επίσημη «αργκό» ο νέος διοικητής των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Για να ξέρουμε τις μας περιμένει.

 

 

Πηγή

https://attikanea.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις