Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Σολεντάρ: Μονάδες της Wagner μπήκαν στο Μπάκχμουτ – Κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας

 


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Tο Σολεντάρ καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις με τους Ουκρανούς να αποχωρούν από την πόλη προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό Επιτελείο αλλά πρόκειται περισσότερο για μία τυπική διαδικασία.

Νοτιότερα οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη Ποκρόβσκε και πλέον πραγματοποιούν άμεση επίθεση στο Μπάκχμουτ.

Η πτώση του Σολεντάρ έιναι στρατηγικής σημασίας καθώς διασπάστηκε ο αμυντικός άξονας που έχουν δημιουργήσει οι Ουκρανοί από το Σεβέρσκ μέχρι το Μπάκχμουτ.

Πλέον μπορούν να επιτεθούν στα υψώματα του Σεβέρσκ από νότια κατεύθυνση και στο Μπάκχμουτ από τον Βορρά.

Το Μπάκχμουτ μετά την κατάληψη του Ποκρόβσκε πιέζεται και από τα ανατολικά.

Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο Ουκρανός στρατιώτης παραδέχεται πως ο τοπικός πληθυσμός περιμένει πότε θα αναρτηθεί η ρωσική σημαία στην πόλη

Λέει μάλιστα πως οι ντόπιοι διαρρέουν τις θέσεις του ουκρανικού Στρτατού στο διαδίκτυο για να τις εντοπίζουν και να τις καταστρέφουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Το Μπάκχμουτ κανείς πλέον στο Κίεβο δεν πιστεύει ότι μπορεί να κρατηθεί υπό ουκρανική κυριαρχία.

Υπάρχουν ήδη οι πρώτες αναφορές για παρουσία των μισθοφόρων της Wagner στο Μπάκχμουτ. Ήδη οι ουκρανικές μονάδες ζητούν από τον Β.Ζελένσκι να δοθεί η εντολή αποχώρησης από την πόλη.

Με την εξάρθρωση του αμυντικού άξονα Σεβέρσκ-Μπάκχμουτ θα απομένουν μόνο οι πόλεις Σλαβιάσνκ και Κραματόρσκ για να ολοκληρωθεί η συνολική κατάληψη του Ντόνμπας, δηλαδή των δύο περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Θυμίζουμε ότι η δεύερη έχει καταληφθεί πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις