Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Xαλκιδική: 65χρονος επιτέθηκε σε όλη του την οικογένεια – «Kρυφτείτε, θα σας σφάξω όλους» (Video)


 Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται να προστεθεί στα τόσα του τελευταίου διαστήματος. Αυτη τη φορά ένας 65χρονος επιτέθηκε σε όλη του την οικογένεια.

Ειδκότερα επιτέθηκε με γροθιές στην κόρη του και τη σύζυγό του, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε με μαχαίρι τον γαμπρό του και απείλησε τα εγγόνια του.

Όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή, όπως κατέθεσαν τα θύματα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος με τη σύζυγό του έκαναν μετακόμιση κάποια βαριά πράγματα από το σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη, σε αυτό της Χαλκιδικής και εκείνος αντέδρασε άσχημα και με βίαιο τρόπο όταν είδε κάποια έπιπλα να έχουν μεταφερθεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

Τους έβρισε αισχρά

Η κόρη τους μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, είχαν έρθει από τη Γερμανία για δεκαήμερες διακοπές στην Ελλάδα, με σκοπό να βοηθήσουν στην μετακόμιση που έκανε η οικογένεια. Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία, φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τη ζωή τους μόλις είδαν τον άντρα να κρατάει μαχαίρι, να τους βρίζει αισχρά και να τους απειλεί ότι θα τους σφάξει όλους!

«Σήκωσε το μαχαίρι επάνω μου και τότε η μητέρα μου έτρεξε και το έπιασε με τα χέρια της. Νωρίτερα μου είχε επιτεθεί με γροθιές στο πρόσωπο, έξω από το σπίτι. Η φασαρία έγινε με αφορμή τα έπιπλα. Μπήκαν τα παιδιά και ο άντρας μου μέσα και στην προσπάθεια τους να του πάρουν το μαχαίρι, ο άντρας μου τραυματίστηκε όταν κόπηκε στα δάχτυλα», περιέγραψε στο δικαστήριο η κόρη του κατηγορούμενου.

Όπως κατέθεσε ο γαμπρός του κατηγορούμενου, «ο πεθερός μου πήρε το μαχαίρι και προσπάθησε να καρφώσει στο λαιμό και την καρδιά, την κόρη του και την γυναίκα του. Τον βάλαμε κάτω, πήγα να του αρπάξω το μαχαίρι και κόπηκα, χρειάστηκε να κάνω ράμματα».

Τους επιτέθηκε ξανά

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο σπίτι που σημειώθηκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έμεναν μόλις πέντε ημέρες μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και ο λόγος που ήρθαν από τη Γερμανία ήταν για να τους βοηθήσουν με τη μετακόμιση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως εκνευρίστηκε «όταν πέταξαν στο δρόμο τα έπιπλα και τους είπα “καλά τι κάνετε;”. Η κόρη μου μου μίλησε άσχημα και με έβρισε. Εγώ πήγα στη κουζίνα και στη συνέχεια τη χτύπησα με μπουνιά για να φύγει. Ανέβηκαν επάνω μου ο γαμπρός, η κόρη μου και η γυναίκα μου και με κρατούσαν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ο γαμπρός μου χτύπησε το δάχτυλο του στην μετακόμιση και όχι από μαχαίρι. Το μαχαίρι το πήρα αλλά το πέταξα στην κουζίνα», κατέθεσε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι της Καλλικράτειας πέρασαν χειροπέδες στον κατηγορούμενο και το πρωί οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον όρο να μην προσεγγίσει το σπίτι και την οικογένειά του, εκείνος επέστρεψε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τους επιτέθηκε ξανά.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο άντρας που κατηγορείτο για σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών, με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις