Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Σοκ και δέος: 1300 ρωσικά πυροβόλα & 250 εκτοξευτές ρουκετών κτυπούν ανελέητα τις ουκρανικές θέσεις στο Χάρκοβο!


 Το ρωσικό πυροβολικό έχει εξαπολύσει εδώ και πέντε ώρες ένα μπαράζ πυροβολικού κατά του Χάρκοβου και των οχυρών θέσεων του ουκρανικού καθεστώτος στην περιοχή, που δεν έχει υπάρξει ξανά από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος.

Συνολικά 1300 πυροβόλα κάθε διαμετρήματος και 230 τροχοφόροι εκτοξευτές του συστήματος BM-21, μαζί με εκτοξευτές Smerch, αλλά και ελικόπτερα Ka-52 και Mil Mi-28 έχουν εξαπολύσει επιθέσεις που έχουν μετατρέψει τη νύχτα σε μέρα!

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν την ειδικά την 14η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στην περιοχή Russkiye Tishki, στο Χάρκοβο και στην Σαλτόβκα.

Φέρεται να έχουν κτυπηθεί ακόμα οι περιοχές Chepel και Velikaya Kamyshevakha (15 χλμ. από το Izyum), καθώς και Prishib και Gusarovka (13 χλμ από Balakliya).

Επισης κτυπήθηκε ο σταθμός διοίκησης και παρατήρησης του τάγματος της 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Dmitrovka του Χάρκοβο περιοχή, καθώς και 59 μονάδες πυροβολικού.

Το ρωσικό πυροβολικό στοχεύει συγκεντρώσεις  αρμάτων μάχης T-72M1 της Πολωνίας και τροποποιημένων πολωνικών PT-91 Twardy.

Στα βορειοδυτικά προάστια της Σαλτόβκα, οι στρατιώτες της 14ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχθηκαν σφοδρά ενώ σημειώνονται συγκρούσεις με μέλη του εθνικιστικού σχηματισμού Kraken.

«Καθήκον μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις ρωσικές πόλεις που ιδρύθηκαν από Ρώσους κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης χάρη στη βοήθεια της τεράστιας χώρας μας. Και αυτά δεν είναι μόνο τα εδάφη της Νέας Ρωσίας (σ.σ.:Ντονμπάς και Μαριούπολη), αλλά επεκτείνονται.

Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Το πώς αυτά τα εδάφη θα μας επιστραφούν, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε. Επιπλέον, θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ντονέτσκ Ν.Πουσίλιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις