Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα στον 21ο αιώνα – Δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί

 


Στην τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τα πρόβληματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

Βλαχάκος

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας» και συνέχισε λέγοντας:

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο»  και υπογράμμισε την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού που αποφάσισε η κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα, ώστε να ενισχύσουν την “ιερή αποστολή του Π.Ν.”

«Σε μία ιερή αποστολή, στην οποία σε λίγο θα ενταχθούν τρεις νέες φρεγάτες Belharra, τέσσερις αναβαθμισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, ενώ σύντομα αναμένονται και άλλες αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός από τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, τόνισε ότι η ασφάλεια της Ελλάδας και των Ελλήνων βρίσκεται σε καλά χέρια.

«Όμως, ταυτόχρονα και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη, όσο και οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» είπε.

Τόνισε επίσης ότι το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό, όπως και η αεροπορία, με τα 24 νέα μαχητικά Rafale, τα ανανεωμένα F-16 Viper, το νέο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και ο Στρατός Ξηράς “που με μέθοδο και με σχέδιο εκσυγχρονίζει το σύνολο των μέσων του”.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε με έμφαση ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι καρδιά των ΕΔ είναι οι άνθρωποί τους, αυτοί που τιμούν τη στολή αλλά και το εθνόσημο.

«Γνωρίζετε καλά ότι παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, διευθετήθηκε η εξέλιξη των εθελοντών μακράς διάρκειας αλλά και των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης. Επεκτάθηκε η μάχιμη πενταετία και θεσπίζεται πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται σε αποστολές»  είπε αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για το προσωπικό των Ε.Δ. και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για μέτρα που λύνουν όλα τα προβλήματα των ενστόλων αλλά «είναι κινήσεις που φανερώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας. Και να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι, ότι οι κινήσεις αυτές θα συνεχιστούν».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι η άγρυπνη ετοιμότητα, η ατσάλινη ενότητα, και η ώριμη αποφασιστικότητα.

«Αρχές που διαπερνούν τις δικές σας αθόρυβες καθημερινές πράξεις. Που αποτελούν όμως και τις πιο ηχηρές απαντήσεις στα μεγάλα λόγια κάποιων άλλων» .

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε σύντομη ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην πυραυλάκατο, όπου είχε την ευκαιρία να υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών, να χαιρετήσει το πλήρωμα και να ευχηθεί καλά ταξίδια.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις