Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Bασίλισσα Eλισάβετ: Η ανακοίνωση του Χάρι για την γιαγιά του—Τα ευχαριστώ και η αναφορά στην Μέγκαν


 Ο δούκας του Sussex, Χάρι, απέτισε φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ την οποία αποκάλεσε «πυξίδα» στη ζωή του.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις – από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως Διοικητή μου, μέχρι την πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα».

Ο πρίγκιπας Χάρι απέτισε φόρο τιμής και στον πατέρα του, τον Βασιλιά Κάρολο, λέγοντας: «Τώρα τιμούμε τον πατέρα μου στο νέο του ρόλο ως Βασιλιά Κάρολο Γ’».

Ο Δούκας συνέχισε λέγοντας ότι «Εορτάζοντας τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας – και στο πένθος για την απώλεια της – υπενθυμίζουμε σε όλους μας την καθοδηγητική πυξίδα που ήταν για τόσους πολλούς στη δέσμευσή της στην υπηρεσία και το καθήκον. Έτυχε παγκόσμιου θαυμασμού και σεβασμού. Η ακλόνητη χάρη και η αξιοπρέπειά της παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και τώρα στην αιώνια κληρονομιά της. Ας επαναλάβουμε τα λόγια που είπε μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, λόγια που μπορούν να φέρουν παρηγοριά σε όλους μας τώρα: «Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τους τελευταίους χωρισμούς καθώς και από τις πρώτες συναντήσεις».

«Λατρεύω αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σου, και τις πολλές άλλες ξεχωριστές στιγμές στο ενδιάμεσο. Μας λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όλο τον κόσμο. Σε ευχαριστώ για τη δέσμευσή σου στην υπηρεσία. Ευχαριστώ για τις καλές συμβουλές. Ευχαριστώ για το χαμόγελό σου. Και εμείς, επίσης, χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά ενωμένοι τώρα, και οι δύο μαζί εν ειρήνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις