Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Bασιλιάς Kάρολος: O εκνευρισμός του με μια πένα και το μπέρδεμα με την ημερομηνία


 Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ απαθανατίστηκε σε βίντεο εμφανώς εκνευρισμένος την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας τελετής υπογραφής στη Βόρεια Ιρλανδία, στα πλαίσια της επίσκεψής του μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Κάρολος φάνηκε αρχικά να ξεχνά την ημερομηνία και μετά να γκρινιάζει για μια πένα. 

«Είναι 12 Σεπτεμβρίου;» ρώτησε ο βασιλιάς Κάρολος έναν βοηθό, παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο με την ημερομηνία ήταν ακριβώς μπροστά του.

Όταν του είπαν ότι ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, είπε, «Θεέ μου, έβαλα λάθος ημερομηνία».

Η σύζυγός του, Καμίλα, του είπε τότε μάλλον απότομα: «Υπέγραψες για την 12η νωρίτερα».

Ο μπερδεμένος βασιλιάς τότε αναστατώθηκε επειδή η πένα που χρησιμοποιούσε άρχισε να έχει διαρροή μελανιού. «Θεέ μου, το μισώ αυτό», σχολίασε, αφού έδωσε την χαλασμένη πένα στη γυναίκα του.

Ο Κάρολος βγήκε από το δωμάτιο, αφήνοντας πίσω την Καμίλα ενώ εκείνη ακόμα υπέγραφε το χαρτί.

«Δεν αντέχω αυτό το άτιμο πράγμα που κάνουν, κάθε φορά που βρωμάει», είπε ο Βασιλιάς καθώς έβγαινε από την τελετή υπογραφής στο Κάστρο Hillsborough της Βόρειας Ιρλανδίας. Η καταστροφή της πένας σηματοδότησε τη δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που ο μονάρχης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα εργαλεία γραφής του.

Το Σάββατο, ενώ ανακηρύχτηκε επίσημα βασιλεύς μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κάρολος εκνευρίστηκε όταν το στυλό τον εμπόδισε να υπογράψει έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις