Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γαλλία βάζει «λουκέτο» στα Κολυμβητήρια της χώρας – Η Ενεργειακή κρίση «τσακίζει» τους Ευρωπαίους - Οι κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία φέρνουν τα πάνω-κάτω


 Μπαράζ «λουκέτων» στα κολυμβητήρια της χώρας βάζει η γαλλική κυβέρνηση καθώς οι διαχειριστές τους είπαν ότι τα αυξανόμενα κόστη θέρμανσης δεν τις καθιστούν πλέον βιώσιμες.

Οι κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία έχουν προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων που παρασέρνουν στην άβυσσο τους Ευρωπαίους πολίτες.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα σταματήσει τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν επιβληθούν ανώτατα όρια τιμών στους ενεργειακούς πόρους της Μόσχας.

Οι αθλητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία μετά την απόφαση να κλείσουν αρχικά περίπου 30 πισίνες, εξέφρασαν την οργή τους.

«Η αναστολή της λειτουργίας τους θα επηρεάσει όλα τα παιδιά και τους ενήλικες που δεν θα μπορούν να μάθουν κολύμπι», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FFN), η οποία ζητεί την «άμεση» επαναλειτουργία των πισινών.

Η “Vert Marine”, η οποία διαχειρίζεται πισίνες και παγοδρόμια σε όλη τη Γαλλία, ανακοίνωσε χθες ότι ο ετήσιος λογαριασμός ενέργειάς της ανήλθε στα 100 εκατομμύρια ευρώ από 15 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που– όπως υποστηρίζει η εταιρεία– ισούται με «το σύνολο των ετησίων εσόδων» της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εναπόκειται στις «τοπικές αρχές και στην κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες και άνευ προηγουμένου αποφάσεις για να επιστρέψει σε εφικτά ενεργειακά κόστη».

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίοι σε κάποιους χώρους έχουν διπλασιαστεί, σύμφωνα με την France Urbaine, μια ομοσπονδία μεγάλων πόλεων.

Η συνδικάτο εκπαίδευση στη φυσική αγωγή SNEP προειδοποίησε ότι το κλείσιμο των πιστών στη διάρκεια της πανδημίας σημαίνει ότι ήδη υπάρχει «μια γενιά 800.000 μαθητών που δεν καταφέρνουν να μάθουν κολύμπι το 2020 και το 2021».

Το υπουργείο Αθλητισμού προωθεί μάλιστα την εκμάθηση κολύμβησης ως μέσο αποφυγής πνιγμών.

Εκτός από τις πισίνες και τα παγοδρόμια στη Γαλλία είναι στο στόχαστρο για κλείσιμο από την κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις