Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Το CDC καλείται να απολογηθεί γιατί σε συνεργασία με το Facebook διέδωσαν ψευδείς και αντιεπιστημονικές πληροφορίες για τα εμβόλια Covid19


 Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν στις 3 Ιουνίου, τα οποία παρουσιάστηκαν σε νομική διαδικασία, δείχνουν ότι ο διευθαρμένος οργανισμός CDC παραπληροφορούσε το Facebook σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID-19. Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση προσωπικού του CDC που κάνει ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

 

Αυτά που έγραφαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ εδώ και δυο χρόνια…

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ FACE BOOK του ψυχοπαθή νεοταξίτη Ζούκι, διέγραφαν αναρτήσεις και σελίδες… δεκάδες χιλιάδες σελίδες στο face book, όπως και των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ… εδώ…προσπαθώντας να πείσουν πως η πανδημία του κορονοϊού υπήρχε και πως τα εμβόλια είναι ασφαλή…

Και μην ξεχνάμε, πως στο βρώμικο παιχνίδι τους, είχαν και τα ELLINIKA HOAXES…

Θα έρθει η ώρα της πληρωμής… και θα είναι σκληρή…

Και μπορεί τα μεγάλα κεφάλια να μην λογοδοτήσουν ποτέ, τα χαμηλότερα πιόνια τους όμως, δεν θα βρίσκουν λαγούμι να κρυφθούν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Πολλά στοιχεία για την εξαπάτηση του κοινού σχετικά με τα εμβόλια Covid δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα και οργανισμοί όπως το CDC καλλούνται να απολογηθούν για ψευδείς πληροφορίες που μετέδωσαν. Αφού έκαναν πολλές αθόρυβες αλλαγές το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να διαγράφουν απροειδοποίητα κι άλλες παραγράφους. Τώρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για ψευδείς πληροφορίες σε email που διέρευσαν απο συνομιλίες με το Facebook σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID-19.

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν στις 3 Ιουνίου, τα οποία παρουσιάστηκαν σε νομική διαδικασία, δείχνουν ότι ο διευθαρμένος οργανισμός CDC παραπληροφορούσε το Facebook σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID-19. Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση προσωπικού του CDC που κάνει ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook ζήτησε βοήθεια σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια σε βρέφη και νήπια δεν ήταν αποτελεσματικά, το μήνυμα εστάλει στις 3 Ιουνίου. Ένας αξιωματούχος του CDC απάντησε παρέχοντας μη υποστηριζόμενες πληροφορίες αφού οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τα εμβόλια Moderna και Pfizer για μικρά παιδιά και το CDC τα συνέστησε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Ο εκπρόσωπος του CDC δήλωσε: «Οι ισχυρισμοί ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι αναποτελεσματικά για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών είναι ψευδείς και η πίστη σε τέτοιους ισχυρισμούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε δισταγμό έναντι του εμβολίου». Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν αργότερα ως μέρος των συνεχιζόμενων νομικών διαδικασιών, είχαν διαγραμμένα τα ονόματα όλων των αξιωματούχων που έστειλαν τα email.

«Τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι αποτελεσματικά στην προστασία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών, από το να αρρωστήσουν σοβαρά, να νοσηλευτούν, ακόμη και να πεθάνουν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του CDC.

 


Το CDC το ισχυρίστηκε αυτό, ενώ δεν υπάρχει καμμία απόδειξη ότι τα εμβόλια προστατεύουν τα μικρά παιδιά από σοβαρές ασθένειες ή θάνατο.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προτού το CDC εγκρίνει τα εμβόλια για μικρά παιδιά, η Δρ Sara Oliver, αξιωματούχος του CDC, σημείωσε: «Οι κλινικές δοκιμές δεν είχαν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν την αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσου σε μικρά παιδιά».

Η απόφαση της έγκρισης αφορούσε το υποθετικό σενάριο, ότι στο τελικό σημείο των δοκιμών μια συγκεκριμένη ποσότητα αντισωμάτων, προσφέρει προστασία έναντι του COVID-19. Αυτό όμως υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα από ενήλικες που συμμετείχαν στις αρχικές δοκιμές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2020.

Το CDC, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως «υπηρεσία προστασίας της υγείας», δεσμεύεται να βασίζει όλες τις αποφάσεις του «στα επιστημονικά δεδομένα υψηλότερης ανάλυσης που προέρχονται ανοιχτά και αντικειμενικά», αυτό δηλώνει στον ιστότοπό του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηγέτες του οργανισμού τόνισαν ότι οι ενέργειές τους υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Παραδοχή ενοχής:

Ο οργανισμός “δεν μπορεί να μιλήσει για αυτό έως ότου οι φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρουν δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι σοβαρής ασθένειας ή θανάτου σε παιδιά 5 ετών”, απάντησε ένας αξιωματούχος όταν του ζητήθηκε να καθορίσει γιατί τα μηνύματα ήταν ψευδείς. Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ γιατί ποτέ δεν έγιναν τέτοιου είδους έρευνες.

Το facebook δικαιολόγησε την λογοκρισία

Παρά το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της λοίμωξης και σοβαρών ασθενειών έχει πέσει κατακόρυφα από την εμφάνιση του Omicron στα τέλη του 2021, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων υποπαραλλαγών της Omicron, το Facebook συνεχίζει να αφαιρεί περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά έναντι σοβαρής ασθένειας ή θανάτου.

«Όταν λέμε ότι θα αφαιρέσουμε τους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν είναι αποτελεσματικά, αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν γενικά από σοβαρή ασθένεια ή θάνατο από COVID-19 ή ότι δεν παρέχουν καμία απολύτως προστασία κατά τη μόλυνση COVID-19», αναφέρει το Facebook  στον ιστότοπό του . «Ωστόσο, θα επιτρέψουμε τους ισχυρισμούς ότι κάποιος μπορεί ακόμα να μολυνθεί με τον COVID-19 παρόλο που είναι πλήρως εμβολιασμένος».

Σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το CDC εξέτασε αρκετούς από τους ισχυρισμούς που εμφανίζονται στον ιστότοπο του Facebook.

Για παράδειγμα, ένας εκπρόσωπος του CDC εξέτασε επτά ισχυρισμούς για τα εμβόλια στις 8 Νοεμβρίου 2021 και τις έκρινε όλες ψευδείς. Το Facebook εμφανίζει επί του παρόντος και τα επτά ως ψευδή.

Αυτό περιλαμβάνει τον ισχυρισμό – τον οποίο ορισμένοι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι ακριβής – ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 αλλάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιλαμβάνεται επίσης ο ισχυρισμός ότι το αίμα των ανθρώπων αλλοιώνεται από τους εμβολιασμούς για τον COVID-19. Πολλοί λήπτες εμβολίων είχαν μη φυσιολογικό αίμα και οι θρόμβοι αίματος αποτελούν τεκμηριωμένη παρενέργεια του εμβολίου για τον COVID-19.

Στις 28 Οκτωβρίου 2021, ένας εκπρόσωπος του Facebook έγραψε στο πρακτορείο ότι η εταιρεία «βασιζεται στην τεχνογνωσία σας» σχετικά με το εάν ορισμένες παρενέργειες, όπως θρόμβοι αίματος και παράλυση Bell, μπορούν να προκληθούν από τα εμβόλια COVID-19.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας, το CDC ενθάρρυνε συνεχώς τον εμβολιασμό, ενώ διέδιδε ψευδείς πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις.

Προκειμένου να εγκριθούν τα εμβόλια για μικρά παιδιά, τρεις κορυφαίοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του οργανισμού, ισχυρίστηκαν ψευδώς τον Ιούνιο ότι ο COVID-19 ήταν μία από τις πέντε κορυφαίες αιτίες θανάτου για αυτη την ηλικιακή ομάδα. Κανένας δεν έχει παράσχει ακόμη απολογία μετά τη διόρθωση της αναφερόμενης μελέτης, η οποία ανέφερε εσφαλμένα δεδομένα CDC.

Επιπλέον, η κυβέρνηση τροποποίησε ουσιαστικά τους ορισμούς και τις συστάσεις της και παρείχε ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση της ασφάλειας του εμβολίου και των δυσμενών επιπτώσεων.

«Η χθεσινή παραπληροφόρηση του CDC είναι και σημερινή… καθοδήγηση για τη δημόσια υγεία, η οποία αποτελεί παράδειγμα του γεγονότος ότι η επιστήμη και η λογοκρισία είναι εντελώς ασυμβίβαστες και ότι η λογοκρισία μπορεί μόνο να σταματήσει την πρόοδο της επιστήμης και μπορεί να σταματήσει τον έλεγχο νέων υποθέσεων και νέων ιδεών προσπαθώντας να αποκλείσει πρόωρα αυτά τα ερωτήματα», είπε ο Aaron Kheriaty, επικεφαλής ιατρικής δεοντολογίας στο The Unity Project και ενάγων στη δικαστική διαμάχη του CDC που προκάλεσε με τα email. «απλά δεν λειτουργεί έτσι η επιστήμη».

Παρά τον συντριπτικό όγκο των αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν αυτές τις κατηγορίες, το CDC τις κατέταξε ως ψευδείς σε άλλο email που δημοσιοποιήθηκε στην υπόθεση.

Για παράδειγμα, παρόλο που ορισμένοι ειδικοί έχουν δηλώσει τόσα πολλά, αναφέροντας τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τη μειωμένη ισχύ των νεότερων παραλλαγών και το γεγονός ότι τα παιδιά χωρίς συννοσηρότητες δεν κινδύνευσαν ποτέ από τον COVID-19, ο ισχυρισμός ότι «τα παιδιά που είναι υγιείς δεν χρειάζεται να λάβουν το εμβόλιο COVID-19» κρίθηκε παραπληροφόρηση.

Ένας παιδίατρος στο Ιλινόις, ονόματι Δρ. Τοντ Πόρτερ, ισχυρίστηκε ότι βασιζόταν στο CDC και σε άλλους οργανισμούς όπως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρών, που είχε ταχθεί στο πλευρό του CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ότι δεν είχε πάντα χρόνο να εξετάσει προσεκτικά όλες τις πληροφορίες.

«Αυτή η εμπιστοσύνη που είχα στο CDC έχει κλονιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και ίσως αυτό που με έσωσε είναι η αναγνώρισή μου για τη σημασία του First Do No Harm, την ισορροπία κινδύνου έναντι βλάβης και η προθυμία μου να αμφισβητήσω και να είμαι ανεξάρτητος στοχαστής, ακόμη και όταν κάτι δεν ταιριάζει με την αφήγηση», είπε μέσω email. «Απλώς προσεύχομαι πολλοί από τους χιλιάδες παιδιάτρους εκεί έξω να έκαναν το ίδιο, ωστόσο σε ποιον οργανισμό θα μπορούμε να απευθυνθούμε τώρα;»

Αυτη είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου. Ας ελπίσουμε πως θα προχωρήσουν οι κατηγορίες και θα ακολουθήσουν σαν ντόμινο και άλλοι διευθαρμένοι οργανισμοί, μαζί με τις κυβερνήσεις που έπαιξαν με τις ζωές των ανθρώπων.

Δείτε μέρος των ψευδών μηνυμάτων που αντάλαξε το CDC με το Facebook.

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις