Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Dugin: Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ EPXETAI

 


“Στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ που έχει ξεκινήσει βρίσκεται η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ.

Η ΡΩΣΙΑ βρίσκεται ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ: τον ΘΕΟ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, το ΦΥΛΟ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΝΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Έχουμε να κάνουμε με αυτό που οι Ορθόδοξοι πρεσβύτεροι αποκαλούν «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ». Ο ΡΟΛΟΣ της ΡΩΣΙΑΣ είναι επομένως να ΕΝΩΣΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ διαφορετικών θρησκειών σε αυτήν την αποφασιστική μάχη.”

Μετάφραση blümlifee

Είδατε την ηλίθια θριαμβολογία από την Anne Applebaum στον απόηχο των πρόσφατων θριάμβων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης; «Ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ουκρανική νίκη» )https://www.anneapplebaum.com/2022/09/11/its-time-to-prepare-for-a-ukrainian-victory/) έγραφε ο τίτλος. Έγραψε στην Atlantic, εν μέρει:

“Αλλά παρόλο που οι μάχες μπορεί να πάρουν ακόμα πολλές στροφές, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα πρέπει να αναγκάσουν τους συμμάχους της Ουκρανίας να σταματήσουν και να σκεφτούν. Μια νέα πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί: Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι στη Δύση για μια ουκρανική νίκη; Γνωρίζουμε ποιες άλλες αλλαγές θα μπορούσε να φέρει;”

Και συνεχίζει να φαντασιώνεται την πτώση του Πούτιν.

“Εν τω μεταξύ, εδώ είναι ο αγαπημένος Ρώσος εθνικιστής ιδεολόγος του Πούτιν, ο Alexander Dugin, με μερικά μάλλον λιγότερο ηλιόλουστα λόγια. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε με τον Dugin – μερικά από αυτά που λέει είναι υστερικά – αλλά πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι το πιστεύουν πάρα πολλοί Ρώσοι στην εξουσία.

Αποσπάσματα:

“Βρισκόμαστε στο χείλος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, για τον οποίο η ΔΥΣΗ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.

Και αυτό δεν είναι πλέον φόβος ή προσδοκία, είναι γεγονός. Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη συλλογική Δύση, με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του (αν και όχι με όλους: η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν τη δική τους θέση και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως αλλά όχι μόνο η Γαλλία και η Ιταλία, δεν θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία).

Ωστόσο, η απειλή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Το αν θα αφορά τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Αλλά η πιθανότητα ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Είναι απολύτως σαφές, και πολλοί Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές (όπως ο πρώην Αμερικανός διοικητής στην Ευρώπη Ben Hodges) το δηλώνουν ανοιχτά, ότι η Δύση δεν θα είναι καν ικανοποιημένη με την πλήρη αποχώρησή μας από το έδαφος της πρώην Ουκρανίας, θα καταλήξουμε στο δικό μας έδαφος, επιμένοντας στην «άνευ όρων παράδοση» (Jens Stoltenberg), στην «αποϊμπεριαλοποίηση» (Ben Hodges), διαμελισμό της Ρωσίας.

Το 1991, η Δύση αρκέστηκε στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ και στην ιδεολογική μας παράδοση, κυρίως αποδεχόμενη τη δυτική φιλελεύθερη ιδεολογία, το πολιτικό σύστημα και την οικονομία υπό δυτική ηγεσία.

Σήμερα, η κόκκινη γραμμή για τη Δύση είναι η ύπαρξη μιας κυρίαρχης Ρωσίας, ακόμη και εντός των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η αντεπίθεση της AFU στην περιοχή του Χάρκοβο είναι μια άμεση επίθεση της Δύσης στη Ρωσία.

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η επίθεση οργανώθηκε, προετοιμάστηκε και εξοπλίστηκε από τη στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και πραγματοποιήθηκε υπό την άμεση επίβλεψή τους.

Δεν είναι μόνο η χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, αλλά και η άμεση εμπλοκή δυτικών αεροδιαστημικών πληροφοριών, μισθοφόρων και εκπαιδευτών.

Στα μάτια της Δύσης, αυτή είναι η αρχή του «τέλους μας». Μόλις δείξουμε μια αδυναμία στην υπεράσπιση των εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας στην περιοχή του Χάρκοβο, μπορούμε να ηττηθούμε περαιτέρω. Δεν πρόκειται για μια μικρή επιτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου, αλλά για την πρώτη απτή επιτυχία του “Drang nach Osten” (*) των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Έχει άδικο ο Dugin γύρω από τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο να βοηθά τους Ουκρανούς; Σίγουρα όχι. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – εγώ σίγουρα δεν συμφωνώ! — για να αναγνωρίσετε γιατί οι Ρώσοι βλέπουν αυτό που έχει γίνει η σύγκρουση, ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων από τη Δύση κατά της Ρωσίας. Και δεν έχουν άδικο.

Ο Dugin καλεί σε πλήρη ρωσική κινητοποίηση για πόλεμο. Ο Πούτιν έχει αποκαλέσει τον πόλεμο έτσι για μια «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» (SMO) για να αποφύγει την κινητοποίηση. Τώρα ο Dugin λέει ότι ολόκληρη η χώρα πρέπει να τεθεί σε πολεμική βάση.

Μιλάει για τα έθνη του κόσμου που βρίσκονται στο πλευρό της Ρωσίας. Είναι μια γκαλερί απατεώνων. Η ιδέα ότι οι περισσότερες από αυτές τις χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Ιράν, της Κούβας και της Βενεζουέλας – προσφέρουν κάθε είδους επιθυμητό μέλλον είναι ριψοκίνδυνη.

Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό που έχει νόημα για εμάς.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να σκεφτούμε όπως οι Ρώσοι.

Ο Dugin λέει:

“Στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ που έχει ξεκινήσει βρίσκεται η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ.

Η ΡΩΣΙΑ βρίσκεται ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ: τον ΘΕΟ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, το ΦΥΛΟ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Με όλες τις διαφορές μεταξύ ορθοδοξίας, παραδοσιακού Ισλάμ, ιουδαϊσμού, ινδουισμού ή βουδισμού, όλες οι θρησκείες και οι πολιτισμοί που χτίστηκαν πάνω τους αναγνωρίζουν τη θεϊκή αλήθεια, την υψηλή πνευματική και ηθική αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τιμώντας τις παραδόσεις και τους θεσμούς – το κράτος, την οικογένεια, την κοινότητα.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΥΣΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ «ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ», ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΝΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Έχουμε να κάνουμε με αυτό που οι Ορθόδοξοι πρεσβύτεροι αποκαλούν «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ». Ο ΡΟΛΟΣ της ΡΩΣΙΑΣ είναι επομένως να ΕΝΩΣΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ διαφορετικών θρησκειών σε αυτήν την αποφασιστική μάχη.

Δεν θα πρεπει να περιμένεις τον εχθρό να σου καταστρέψει το σπίτι, να σου σκοτώσει τον άνδρα, τον γιο ή την κόρη… Σε κάποιο σημείο θα είναι πια πολύ αργά. Ο Θεός να φυλάει να μην ζήσουμε να δούμε τέτοια στιγμή.

Η εχθρική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο είναι ακριβώς αυτό: η αρχή ενός πραγματικού πολέμου της Δύσης εναντίον μας.

Η Δύση δείχνει την πρόθεσή της να ξεκινήσει έναν πόλεμο εξόντωσης εναντίον μας – τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις βαθύτερες δυνατότητες του Έθνους μας, για να αποκρούσουμε αυτήν την επίθεση. Με όλα τα μέσα: σκέψη, στρατιωτική δύναμη, οικονομία, πολιτισμός, τέχνη, εσωτερική κινητοποίηση όλων των κρατικών δομών και του καθενός μας.

Η εχθρική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο είναι ακριβώς αυτό: η αρχή ενός πραγματικού πολέμου της Δύσης εναντίον μας.

Η Δύση δείχνει την πρόθεσή της να ξεκινήσει έναν πόλεμο εξόντωσης εναντίον μας – τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις βαθύτερες εθνικές μας δυνατότητες για να αποκρούσουμε αυτήν την επίθεση. Με όλα τα μέσα: σκέψη, στρατιωτική δύναμη, οικονομία, πολιτισμός, τέχνη, εσωτερική κινητοποίηση όλων των κρατικών δομών και του καθενός μας.”

Και πάλι, η ιδέα ότι η κλεπτοκρατία του Πούτιν αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις της αγιότητας και της ευπρέπειας είναι παράλογη.

Ο «ανοιχτός σατανισμός» στην Ουκρανία είναι ριψοκίνδυνος (αλλά ο ανοιχτός σατανισμός στην Ουάσιγκτον δεν είναι – είδατε τον τσάρο της απόκρισης στην ελυογιά των πιθήκων του Μπάιντεν;).

Αλλά ξέρετε, νομίζω ότι ο Dugin έχει πολύ περισσότερο δίκιο παρά άδικο για την πνευματική φύση της Δύσης σήμερα.

Ιδιαίτερα:

“Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αντιθρησκευτικό πολιτισμό που πολεμά τον Θεό και ανατρέπει τα ίδια τα θεμέλια των πνευματικών και ηθικών αξιών: τον Θεό, την Εκκλησία, την οικογένεια, το φύλο, τον άνθρωπο. Με όλες τις διαφορές μεταξύ ορθοδοξίας, παραδοσιακού Ισλάμ, ιουδαϊσμού, ινδουισμού ή βουδισμού, όλες οι θρησκείες και οι πολιτισμοί που χτίστηκαν πάνω τους αναγνωρίζουν τη θεϊκή αλήθεια, την υψηλή πνευματική και ηθική αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τιμώντας τις παραδόσεις και τους θεσμούς – το κράτος, την οικογένεια, την κοινότητα. Η σύγχρονη Δύση τα έχει καταργήσει όλα αυτά, αντικαθιστώντας τα με την εικονική πραγματικότητα, τον ακραίο ατομικισμό, την καταστροφή του φύλου, την καθολική επιτήρηση, μια ολοκληρωτική «κουλτούρα κατάργησης», μια κοινωνία μετά την αλήθεια.

Δεν χρειάζεται να δεχτείτε τους ισχυρισμούς του Dugin ότι η Ρωσία διεξάγει κάποιο είδος ΙΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ εναντίον αυτού του εχθρού – εγώ εμφατικά δεν το κάνω – για να πιστέψετε ότι η περιγραφή του Dugin για το σε τι έχει μετατραπεί η Δύση είναι λίγο πολύ εύστοχη.

Γιατί έχει σημασία αυτό; Γιατί όλοι εμείς στη ΔΥΣΗ πρέπει να ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.

ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ προωθούμε στον κόσμο. Είναι μια άσχημη εικόνα, μια εικόνα βεβήλωσης και καταστροφής. Το να το βλέπεις αυτό ξεκάθαρα δεν σε κάνει υποστηρικτή του Πούτιν. Σημαίνει απλώς ότι μπορείτε να διαβάσετε τα σημεία των καιρών.

Μία από τις πηγές μου για το Live Not By Lies, ένας επιστήμονας και αντικομμουνιστής μετανάστης στις ΗΠΑ από το σοβιετικό μπλοκ, μου είπε χθες:

“Από έναν μικρό υποσταθμό σταθμού παραγωγής ενέργειας, μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης – το ΚΛΕΙΔΙ για την ΕΠΙΛΟΓΗ των ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ δεν ήταν η εμπειρία ή η ευρυμάθεια αλλά η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.

Δεν αναφέρομαι στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού ή δημοσίων σχέσεων.

Μιλώ για δουλειές όπου η ευφυΐα, η γνώση και η ηθική – όχι το χρώμα του δέρματος ή η σεξουαλική προτίμηση – έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, όπως θέσεις εργασίας στην ιατρική, τη μηχανική, την εκπαίδευση κ.λπ.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι που κάλυψαν επιστημονικές, μηχανικές ή ιατρικές θέσεις υπό τον κομμουνισμό δεν επιλέχθηκαν λόγω της κομματικής τους πίστης αλλά λόγω της ικανότητάς τους.

Ακόμη και οι κατάφωρες παραβάσεις κατά του καθεστώτος συχνά παραβλέπονταν.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που θα μπορούσα να μελετήσω, για παράδειγμα.

Οι κομμουνιστές είχαν ανάγκη τις γέφυρες τους να μπορούν να σταθούν, τα κτίρια να μην καταρρεύσουν, οι ρουκέτες τους να πετάξουν, οι αριθμοί τους να βγάζουν νόημα.

Ναι, μπορεί να ήταν λίγο κακοί, αλλά μου λείπει ο δροσερός ορθολογισμός τους! Αλήθεια.

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά τώρα. Ακόμα κι αν όλοι εδώ σταματούσαν με κάποιο τρόπο να ζουν με ψέματα, όλα θα κατέρρεαν παρ’ όλα αυτά.

Τελειώσαμε.

Ο Θεός να μας βοηθήσει.

– – –

“Drang nach Osten” : ώθηση προς τα ανατολικά

https://en.wikipedia.org/wiki/Drang_nach_Osten

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

https://attikanea.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις