Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Η Gazprom ανακοίνωσε την «επ’αόριστον» διακοπή του Nord Stream 1! Εμπάργκο και στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη!


H Gazprom ανακοίνωσε την «επ’ αόριστον» διακοπή του Nord Stream 1 «για τεχνικούς λόγους», πυροδοτώντας μια «βόμβα» στα θεμέλια της Ευρώπης.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην κίνηση των G7 για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.  

H Gazprom υποστηρίζει κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας εντοπίστηκε διαρροή λαδιού σε μία τουρμπίνα. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία με τη βλάβη. Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα και πως πρέπει να επισκευαστεί από τη Siemens.

Η φωτογραφία που παρουσίασε η Gazprom

Σήμερα ήταν υποτίθεται η ημέρα που ο Nord Stream 1, θα ξαναλειτουργούσε, όμως νωρίτερα oι G7 επέβαλαν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, κάτι που έφερε το «διπλό» εμπάργκο της  Μόσχας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερες διαταραχές στις παραδόσεις μέσω του Nord Stream 1.

Η Ευρώπη εισάγει περίπου το 40 τοις εκατό του φυσικού αερίου της και το 30 τοις εκατό του πετρελαίου της από τη Ρωσία.

Όλοι αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα από εδώ και πέρα, αφού οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου αναμένεται να εκτοξευθούν, με το βάρος να πέφτει εκ νέου στους Ευρωπαίους καταναλωτές, οι οποίοι ήδη υποφέρουν. 

Μάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα βήμα πριν από τα black out, δηλαδή τη διακοπή του ρεύματος για κάποιες ώρες της ημέρας με σκοπό την μείωση της κατανάλωσης.

Η αναφορά μετά την πρόβλεψη του ίδιου πρακτορείου για ταραχές λόγω ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα η γερμανική βιομηχανία, που αποτελεί την οικονομική «καρδιά» της Ευρωπαϊκής είναι αντιμέτωπη πλέον με τεράστια προβλήματα, αφού η ήδη μειωμένη ανταγωνιστικότητας λόγω της αύξησης των τιμών φυσικού αερίου, θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο η Ρωσία πιέζει και για την ενεργοποίηση του Nord Stream 2, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να ενεργοποιήσει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις