Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Γάλλος στρατηγός: «H Eυρώπη θα πρέπει άμεσα να περάσει σε “Oικονομία πολέμου” για να αντιμετωπίσει την Ρωσία» - «Η Μόσχα μας κάνει πόλεμο με το φυσικό αέριο»


 Ο Γάλλος υποστράτηγος ε.α. Michel Yakovleff  δήλωσε ότι η Ευρώπη και η Γαλλία βρίσκονται σε «επείγουσα κατάσταση» και πως θα πρέπει άμεσα να περάσουν σε «οικονομία πολέμου» μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με το ρωσικό φυσικό αέριο!

«Οικονομία πολέμου» σημαίνει πως παύουν να ισχύουν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και προετοιμάζεται η χώρα για πόλεμο με την… Ρωσία!

Θεωρεί ότι όσα συμβαίνουν με το ρωσικό φυσικό αέριο είναι ελάσσονος σημασίας, το πραγματικό ζήτημα είναι η στρατιωτική ισχύς.

Ο Γάλλος απόστρατος υπηρέτησε από το 2009 έως το 2016 υπό τρεις Ανώτατους Συμμαχικούς Διοικητές Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο πόλεμος του φυσικού αερίου για μένα είναι σημαντικός, θα έχει μια μεγάλη επίδραση σε όλους αλλά είναι δευτερεύων. Και πρέπει να αφυπνιστούμε.

Το πραγματικό μέτρο της ισχύος μας παραμένει η στρατιωτική ισχύς.

Πρέπει να περάσουμε στο στρατιωτικό κομμάτι! Πρέπει η Ευρώπη να αφυπνιστεί.

Έπρεπε ήδη να έχουμε περάσει σε μία οικονομία πολέμου! Η Ρωσία μάς κάνει πόλεμο, κάνει πόλεμο στο ΝΑΤΟ, κάνει πόλεμο στην Παγκόσμια Τάξη αν αυτό σημαίνει κάτι, κάνει πόλεμο στο διεθνές σύστημα αυτή την στιγμή.

Βοηθάμε τους Ουκρανούς αλλά δεν γίνεται λόγος για επιστράτευση, σε αντίθεση με την Γαλλία το 1936 απ’ το Λαϊκό Μέτωπο: ”Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε επείγουσα κατάσταση”

Και η γαλλική παραγωγή για πόλεμο ξεκίνησε το 1940.. Απαιτούνται 3 χρόνια χοντρικά.

Θα πρέπει να εισέλθουμε γρήγορα σε μια οικονομία πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις