Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Mαίρη Χρονοπούλου: Οι σπαρακτικές δηλώσεις της για την Mάρθα Καραγιάννη – «Αισθάνομαι ότι ακολουθώ»

 


Συγκλονισμένη είναι η Μαίρη Χρονοπούλου, καθώς μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έφυγαν από την ζωή προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Μάρθα Καραγιάννη.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, αφού πληροφορήθηκε για τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού, μίλησε στον Γιάννη Αρμουτίδη με λόγια που ραγίζουν καρδιές.

«Μαρθούλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…», είπε αρχικά η Μαίρη Χρονοπούλου.

Και συνέχισε: «Δεν ήταν κολλητή μου, αλλά είχαμε αδελφικές σχέσεις. Ήταν από τις ελάχιστες συναδέλφους που με επισκεπτόταν στο νοσοκομείο, τόσα χρόνια που ήμουν άρρωστη. Αυτή και η Μπεάτα Ασημακοπούλου. Δεν ήταν καμία τους κολλητή μου. Με την Μπεάτα μάλιστα είχαμε να συναντηθούμε 40 χρόνια. Μετά από τρεις μήνες έφυγε από καρκίνο. Είμαι κουρέλι. Τόσοι θάνατοι, σε δυο ημέρες μέσα. Αισθάνομαι ότι ακολουθώ… Και όλοι σχεδόν μικρότεροι μου. Αυτό το διήμερο ήταν ένα Άουσβιτς καλλιτεχνικό.

Τέτοιο μαζικό θανατικό, είναι απλά απίστευτο. Ψάχνοντας γύρω μου σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορογράφους, βλέπω μια απέραντη ερημιά. Ένα καθολικό, καλλιτεχνικό μακελειό. Απλά, δεν το αντέχω. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα αυτή η “σφαγή”!».

Αναφέρθηκε όμως και σε ένα χαρακτηριστικό, υπέροχο στιγμιότυπο υποκριτικού κρεσέντο της Μάρθας Καραγιάννη. «Με την Μάρθα παίξαμε, μαζί, μόνο στα μιούζικαλ. Την θυμάμαι συνεχώς μέσα σε μια δίαιτα, για να βάζει μπικινάκια (όλοι της ζητούσαν να εμφανίζεται με μαγιό) και βλαστημούσε την ώρα και την στιγμή. Πρόσεχε πολύ την σιλουέτα της…

 


Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ποδοσφαιρική περιγραφή που έκανε, για τον αγαπημένο της Κώστα Βουτσά (στον ρόλο του ποδοσφαιριστή Μασούρου, στην ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια»).

Ήταν ανυπέρβλητη εκεί! Μαρθούλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…», ήταν τα όσα είπε η Μαίρη Χρονοπούλου, αφού έγινε γνωστό πως η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις