Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

META TA σουβλάκια στα ύψη και η τιμή της πίτσας—Ο νέος τιμοκατάλογος ανά περιοχή


 Μετά το σουβλάκι και τον καφέ… τώρα ακρίβυνε και η πίτσα. Ο Γενικός διευθυντής της Pricefox, Δημήτρης Τσατίρης μίλησε στην εκπομπή του OPEN “Ανοιχτή Επικοινωνία” σημειώνοντας πως υπάρχει μια αύξηση περίπου 15 % σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτικά ανέφερε πόσο πωλείται μια πίτσα 8 κομματιών σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

«Η πιο ακριβή είναι στη Γλυφάδα στα 25,08 ευρώ. Όλες οι πίτσες που έχουμε βάλει στην έρευνα είναι 8 κομμάτια και έχουν τρία με πέντε  υλικά. Δεν είναι η απλή η μαργαρίτα, έχει  διάφορα υλικά, είναι το μεσαίο μέγεθος 8 κομματιών. Μετά πηγαίνουμε στην Κηφισιά με 24 ευρώ μετά στο Κολωνάκι στα 23,5 ευρώ», τόνισε.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί μπορεί κανείς να βρει την πίτσα 5 ευρώ στην Νίκαια και 25 ευρώ στην Γλυφάδα. «Το ενοίκιο είναι το κύριο κόστος εδώ πέρα… βέβαια και τα εργατικά, δηλαδή ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού απασχολεί υπαλλήλους -delivery-  σερβιτόρους. Το κόστος συνήθως είναι υψηλότερο σε αυτές τις περιοχές. Άρα το σταθερό κόστος της επιχείρησης είναι αρκετά μεγάλο και αυτό πρέπει να επιμεριστεί κάπως στον τελικό καταναλωτή».

«Η Αθήνα είναι πιο ακριβή …η μέση τιμή της πίτσας είναι στα 9,8 ευρώ. Ακολουθεί παραδόξως και μας έκανε εντύπωση η Κρήτη στα 8,70 ευρώ  το οποίο έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχει πάρα πολύ τουριστική κίνηση αυτήν τη περίοδο την Κρήτη επομένως έχουν ανέβει λίγο οι τιμές. Πάμε στην Πάτρα με 7,90 λεπτά. Θεσσαλονίκη και Βόλος…. στις προηγούμενές έρευνες που είχαμε κάνει η Θεσσαλονίκη ήταν δεύτερη σε ακρίβεια στην πίτσα…. φαίνεται να είναι κάπου στα στη μέση στα 7, 6  ευρώ. Και τελευταία Λάρισα και Αγρίνιο με 7, 5 ευρώ».

Η τιμή της πίτσας στις υπόλοιπες περιοχές ήταν από 5 έως 11 ευρώ με μέση τιμή 7 με 8 ευρώ, σημείωσε μεταξύ άλλων.  Ακόμη μίλησε για το θέμα σύγκρισης τιμών στις πίτσες. «Πολύ σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον είναι και πόσο μεγάλο είναι το εύρος της τιμής. Για παράδειγμα στην Αθήνα στα 28 ευρώ μπορεί να φτάσει η πιο ακριβή πίτσα και ξεκινάει από 4,50 ευρώ. Έχουμε ένα τεράστιο εύρος τιμής  4,50 ευρώ με 28 ευρώ. Στην Λάρισα έχουμε από τα 16 ευρώ η πιο ακριβή πίτσα, 4,5  ευρώ η πιο φθηνή ».

«Είναι πολύ σημαντική η σύγκριση. Πάντα συγκρίνουμε πριν αγοράζουμε  και το διαδίκτυο μας δίνει αυτή την δυνατότητα » συμπλήρωσε.  Και ανέφερε ότι εάν ο μέσος όρος της τιμής πίτσας στην Αττική είναι 9,8 ευρώ  μπορεί  κανείς να αγοράσει 3 σουβλάκια.

H έρευνα της  Pricefox για την τιμή της πίτσας

Αττική

Η Pricefox παραθέτει παρακάτω  τη λίστα με ανατιμήσεις που έχουν γίνει στην πίτσα σε διάφορες  περιοχές της Αττικής. Αναλυτικά:

  • Νίκαια: 5 ευρώ
  • Ίλιον 6,2 ευρώ
  • Αμπελόκηποι: 6,4 ευρώ
  • Κυψέλη  6,5 ευρώ
  • Καματερό 6,6 ευρώ

Ωστόσο πάνω από 19 ευρώ κυμαίνεται η τιμή της πίτσας στις παρακάτω περιοχές

  • Ψυχικό: 19 ευρώ
  • Νέα Σμύρνη: 19,3 ευρώ
  • Κολωνάκι: 23,5 ευρώ
  • Κηφισιά: 24 ευρώ
  • Γλυφάδα  25,8 ευρώ

πίτσα

Επίσης η Pricefox επισημαίνει στη έρευνα της  πως η μέση τιμή της πίτσας στην Αττική έχει εδραιωθεί στα 9,8 ευρώ. Η πιο ακριβή πίτσα φιγουράρει στα 25.8 ευρώ στη Γλυφάδα.  Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τις πιο φθηνές πίτσες μπορεί κανείς να βρει στις περιοχές Αιγάλεω, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πειραιά και Νίκαια από περίπου 5 ευρώ.
Σε επίπεδα μέσης τιμής οι 5 πιο ακριβές περιοχές στην Αττική είναι το Ψυχικό στα 14.3 ευρώ, η Βούλα στα 13.3 ευρώ, η Νέα Σμύρνη στα 13.1 ευρώ, το Κολωνάκι στα 12.6 ευρώ και η Βουλιαγμένη στα 12.5 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Περιστέρι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές για πίτσα, στα 6.2, ευρώ με τις γειτονιές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Νίκαια και Καματερό να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 7 ευρώ.

Οι νέες τιμές της πίτσας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

 Σε επίπεδα άνω των 7 ευρώ κυμαίνεται η τιμή της πίτσας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως προκύπτει από την έρευνα της  Pricefox .Αναλυτικά:
  • Θεσσαλονίκη

Στην συμπρωτεύουσα η μέση τιμή της πίτσας κυμαίνεται στα 7.6 ευρώ με τις ακριβότερες τιμές να φτάνουν επίπεδα Κολωνακίου ακόμη και στα 18 ευρώ. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να απολαύσουν από τις φθηνότερες πίτσες στην χώρα μόλις από 4.5 ευρώ.

  • Πάτρα

Στην Πάτρα η μέση τιμή της πίτσας κινείται στα επίπεδα των 7.9 ευρώ με τις τιμές να ξεκινούν από 4.5 ευρώ ενώ οι Πατρινοί πληρώνουν μέχρι και 13 ευρώ για την  ακριβότερη πίτσα της πόλης.

  • Λάρισα

Τσουχτερές τιμές για την ακριβότερη πίτσα στην Λάρισα σε τιμή 16 ευρώ. Κατά μέσο όρο οι Λαρισαίοι πληρώνουν 7.5 ευρώ για μια πίτσα με την φθηνότερη να ξεκινάει από τα 4.5 ευρώ.

  • Βόλος

Από τα 4.5 ευρώ ξεκινά η τιμή της πίτσας στον Βόλο με την ακριβότερη πίτσα νασκαρφαλώνει στα 12 ευρώ. Η μέση τιμή για την πίτσα στον Βόλο κινείται σε καλά επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα με τιμές στα 7.6 ευρώ.

  • Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο η μέση τιμή της πίτσας κυμαίνεται στα 7.5 ευρώ με τις τιμές να ξεκινούν από τα 5 ευρώ και την ακριβότερη πίτσα να αγγίζει τα 11 ευρώ.

  • Κρήτη

Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα η πίτσα στην Κρήτη στοιχίζει κατά μέσο όρο 8.7 ευρώ τιμή που την κατατάσσει δεύτερη μετά την Αττική. Η ακριβότερη πίτσα στην Κρήτη αγγίζει τα 16.5 ευρώ με την φθηνότερη να ξεκινά από τα 5 ευρώ.

πίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις