Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

META TON «πυροβολισμό» Κ.Καραμανλή αναμένεται και η παρέμβαση Α.Σαμαρά για το κακούργημα των υποκλοπών - Ο Κ.Μητσοτάκης αποτελεί πλέον «βαρίδι» για την παράταξη

 


Το προηγούμενο χρονικό διάστημα σειρά στελεχών της ΝΔ, προερχόμενα από την «καραμανλική» πτέρυγα, είχαν θέσει στο «στόχαστρο» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών οπότε η χθεσινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Όλη την περίμεναν από τη στιγμή που επρόκειτο να μιλήσει στην εκδήλωση των Ανωγείων για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Είχαν προηγηθεί ιστορικά στελέχη όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης κ.α., οι οποίοι διαχώρισαν την στάση τους από την γραμμή της κυβερνητικής παράταξης, ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεγονός πως πρέπει να ριχτεί άπλετο φως υιοθετούν και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον επίσης πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρουν περιμένουν και την δική του παρέμβαση η οποία θα είναι θέμα ημερών.

Φυσικά, με την «σαμαρική» και την «καραμανλική» πτέρυγα να βρίσκονται πλέον σε απευθείας σύγκρουση με τον Κ.Μητσοτάκη οι πολιτικές του ημέρες είναι τελειωμένες.

Οι ελπίδες του να ξανακυβερνήσει την χώρα είναι μηδενικές όπως και να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Με τον πρωθυπουργό δεν θέλει να συνεργαστεί κάνεις μετεκλογικά για να μην λερωθεί με την «ρετσινιά» των υποκλοπών, ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα συνεργαστεί μαζί του για τον ευνόητο λόγο ότι ο πρόεδρος του κόμματος παρακολουθήθηκε στην πολιτική και την ιδιωτική του ζωή από κυβερνητική υπηρεσία με σκοπούς που ο πολιτικός προϊστάμενος της, δηλαδή ο πρωθυπουργός, αρνείται να τους προσδιορίσει.

Αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία όσο έχει αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα μπορεί να παίξει κανένα ουσιαστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι λοιπόν σαμαρικοί και καραμανλικοί έχουν αποφασίσει ότι είναι η ώρα να αποχωρήσει.

Εδώ αξίζει να προσθέσουμε ότι μειώνονται και οι πιθανότητες για τη Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, οπότε αυτές κι αν γίνουν καθώς το κακούργημα των υποκλοπών δεν θα ξεχαστεί και θα την ακολουθάει καθημερινά, ενώ πλέον με σαμαρικούς και τους καραμανλικούς να στέκονται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάζεται πλέον η εικόνα ενός διασπασμένου, τριχοτομημένου κόμματος.

Από όποια οπτική γωνία κι αν το δει κανείς ή παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία παράταξης αποτελεί πλέον βαρίδι για τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναμένεται σύντομα και παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ενώ θα συνεχιστούν οι πυροβολισμοί και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις