Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: «Τα κυβερνητικά μέτρα για την ενέργεια είναι ανεπαρκή – Ο Ερντογάν θα έρθει ξαφνικά MIA NYXTA»

 


Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του κόμματος, «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση», μίλα στο pontiki.gr για τα Ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, αλλά και τις εκλογές του 2023.

Ο κ. Εμφιετζόγλου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον χειμώνα που έρχεται, την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία θεωρεί ανεπαρκή στο να αντιμετωπίσουν την αύξηση τιμών στην ενέργεια.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αγάπη που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια για τις μειονότητες, όπως οι Πομάκοι και οι Ρομά.

Αναλυτικά τι μας είπε:

Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε το κόμμα «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση»; Είστε απογοητευμένος από το τρέχων πολιτικό σύστημα;

«Η Πατριωτική Ένωση αποτελεί Εθνική ανάγκη. Το σημερινό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιμετώπισει τα φλέγοντα Εθνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Καλώ όλους τους πατριώτες, τους Έλληνες πατριώτες Χριστιανούς Ορθοδόξους ανεξαρτήτως ιδεολογίας να συνασπιστούν στην Πατριωτική Ένωση για να ανατρέψουμε Εθνικές υποχωρήσεις και οικονομικές καταστροφές».

 


Αν μπορούσαμε να ορίσουμε μία ατζέντα για το κόμμα σας, ποια θα ήταν αυτή; Είναι στην κορυφή της ατζέντας τα ελληνοτουρκικά;

«Το πρώτο θέμα της ατζέντας μας είναι το δημογραφικό, το δεύτερο τα Εθνικά θέματα και το τρίτο τα οικονομικά θέματα. Ακολουθούν τα προβλήματα υγείας, παιδείας, ασφάλειας και πολιτισμού».

Φοβάστε ότι η Τουρκία το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επιθετικότητά της; Σε ενδεχόμενο επεισόδιο με τη γειτονική χώρα θα έχουμε την έμπρακτη στήριξη της ΕΕ;

«Η Τουρκία όχι μόνον θα εντείνει την επιθετικότητα της αλλά όπως είπε ο Ερντογάν θα έρθει ξαφνικά μια νύχτα. Απαιτείται άμεση προσφυγή στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και δυναμική απάντηση σε οποιαδήποτε περεταίρω καταπάτηση των Εθνικών μας δικαιωμάτων».  

Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα της ενέργειας και της ακρίβειας απασχολεί έντονα τα ελληνικά νοικοκυριά. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει επαρκή μέτρα στήριξης;

«Δικαίως τα ελληνικά νοικοκυριά ανησυχούν για την έλλειψη ενέργειας και την μεγάλη ακρίβεια που αναμένεται το χειμώνα. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την όλη αυτή  εξέλιξη. Η λανθασμένη άποψη για ταχεία μετάβαση στην πράσινη ενέργεια έκλεισε τις λιγνιτικές μονάδες στην Πτολεμαΐδα και στην Μεγαλούπολη, βασίστηκε στην παράγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο και διέκοψε τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων ιδίως νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Τα κυβερνητικά μέτρα είναι ανεπαρκή αλλά και χωρίς σχεδιασμό και προοπτική».

Φοβάστε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα φέρει νέα οικονομική-οικονομική κρίση στην ελληνική κοινωνία;

«Δυστυχώς ο χειμώνας, ο οποίος προβλέπεται δριμύς, θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, ενεργειακή και οικονομική κρίση και κατόπιν τούτου πιθανότατα αναταραχές στην ελληνική κοινωνία».

Στις ερχόμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2023 ποιος είναι ο στόχος του κόμματος;

«Στόχος του κόμματος στις εκλογές του 2023, όποτε και αν γίνουν, είναι να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερος στην νέα Βουλή ώστε να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα αλλά και τα Εθνικά και κοινωνικά αδιέξοδα».

Βλέπουμε ότι υπάρχει μία παραπάνω «αγάπη» για τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια περιοχή όπου πιστεύετε ότι το κόμμα σας θα έχει μεγαλύτερη στήριξη;

«Στη Βόρεια Ελλάδα έχω δουλέψει πάνω από μισό αιώνα,  έχω δεθεί με τον κόσμο της και ιδιαίτερα με του ακρίτες των συνόρων μας.

Έχουμε εκπονήσει ιδιαίτερο πρόγραμμα ενίσχυσης  των συνόρων. Ασφαλώς και θα παρέχουμε μεγάλη στήριξη».

Και κάτι για το τέλος: Πώς προέκυψε η αγάπη σας για τους Πομάκους, αλλά και για άλλες εθνικές ομάδες όπως οι Ρομά;

«Οι Πομάκοι είναι Έλληνες. Έλληνες οι οποίοι εξισλαμίστηκαν πριν 400 χρόνια. Οι Τούρκοι μέσω του προξενείου της Κομοτηνής προσπαθούν σταθερά να τους εκτουρκίσουν. Το ίδιο προσπαθούν και με τους Έλληνες Ρομά.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν σε αυτή τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια εκτουρκισμού, δεν φρόντισαν εδώ και 100 χρόνια να γράψουν την προφορική γλώσσα των Πομάκων και την Ρομανί – την γλώσσα των Ελλήνων Ρομά.

Με την βοήθεια Ελλήνων δάσκαλων που δίδαξαν επί χρόνια στη περιοχή των Πομάκων αλλά και πολλών διδασκάλων, οργάνωσα, χρηματοδότησα και εξέδωσα το Ελληνοπομακικό λεξικό, το Πομακοελληνικό λεξικό, την γραμματική τους και το αναγνωστικό.

Ζήτησα ακόμα να χρηματοδοτήσω έδρα μελέτης της γλώσσας και του πολιτισμού των Πομάκων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Θα ενισχύσουμε και θα υπερασπίσουμε τους Πομάκους και τους Ρομά από τις εκβιαστικές ενέργειες του Ελληνικού προξενιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις