Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

O πόλεμος KATA της Pωσίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο πραγματικός πόλεμος στο Αιγαίο χωρίς συμμάχους!

 


Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι “δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία”.


 


Η επιλογή της υπερβολής της ελληνικής παρουσίας στο μέτωπο κατά της Ρωσίας θα δούμε πόσο καλό θα κάνει στη χώρα και από το αποτέλεσμα σίγουρα θα κριθεί ο κ.Μητσοτάκης…
Αυτό που δεν πρέπει όμως να ξεχνά και να το λέει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση είναι ότι η Ελλάδα έχει «πόλεμο» με την Τουρκία.
Τα στατιστικά στοιχεία των παραβιάσεων- υπερπτήσεων στο Αιγαίο είναι σίγουρα πολύ χειρότερα από αυτά του μετώπου Ρωσίας-Ουκρανίας.
Επιπλέον αν ευσταθούν όσα λέει ο Ερντογάν , τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά από τους «συμμάχους και φίλους» με τους οποίους έχουμε υπογράψει συμφωνίες, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.
Ο τουρκικός Τύπος γράφει:
«Οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 «συνεχίζονται θετικά», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ενδέχεται αργότερα να συζητήσει αυτό το θέμα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Οι δηλώσεις έρχονται μόλις δύο ημέρες αφότου ο Ερντογάν είπε ότι έλαβε «θετικά» σχόλια από δύο Αμερικανούς γερουσιαστές με τους οποίους συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη σχετικά με την πιθανή υποστήριξή τους για την πώληση F-16 στην Τουρκία…
Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Lindsey Graham και Chris Coons στη Νέα Υόρκη».

Από τη Νέα Υόρκη μας έρχεται και η φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν με την Εμινέ Ερντογάν , με φόντο τον Κεμάλ! Η Γαλλία με την οποία έχουμε υπογράψει αμυντική συμφωνία δεν δείχνει να ενοχλείται από την απαράδεκτη συμπεριφορά του καθεστώτος Ερντογάν.

Στις 6 Οκτωβρίου  συγκαλείται στην Πράγα η πρώτη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, πρωτοβουλία του Μακρόν που προσκάλεσε και  την Τουρκία. Μην το ξεχνάμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις