Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Oι Pώσοι «πάτησαν» εντός των ορίων του Μπάκχμουτ – Ανακατέλαβαν Νόβε και Κατερίνιβκα έξω από την Λίμαν

 


Oι Ρώσοι απαντούν στις επιθέσεις των Ουκρανών στην Λίμαν με προώθηση των δυνάμεων τους στην πόλη Μπάκχμουτ όπου και έχουν εισέλθει στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα κατά την διάρκεια των δίμηνο επιθέσεων στο Μπάκχμουτ που οι Ρώσοι κατάφεραν να εδραιωθούν στην αρχή του αστικού ιστού της πόλης ενώ ετοιμάζονται να καταλάβουν την συνοικία Ποντγκορνόγιε στο βόρειο άκρο της.

Η προέλαση τους είναι πολύ αργή, ωστόσο είναι σταθερή και αθόρυβα οι Ρώσοι δείχνουν να έχουνε βρεθεί σε πλεονεκτική θέση έναντι των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως οι Ρώσοι είναι απελπισμένη να καταλάβουν το Μπακχμουτ ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στην πόλη Λίμαν.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι έχουν απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους στην συγκεκριμένη πόλη η οποία είναι κυριολεκτικά φρούριο που κατασκευάστηκε σε διάρκεια οκτώ ετών από τους Αμερικανούς.

Αυτός ο πόλεμος με τις διαδοχικές πόλεις-φρούρια που πρέπει να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάστηκε από τα αμερικανικά Επιτελεία από το 2014 καθώς οι Αμερικανοί ποντάριζαν στην ρωσική φθορά και ότι με το πέρασμα μεγάλου χρονικού διαστήματος η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τον πόλεμο. Όπως αποδείχτηκε όμως έσφαλα.

Η φθορά έχει πλήξει πάρα πολύ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις στην πόλη Λίμαν, πάρα τις διαδόσεις από ουκρανικές πηγές στο διαδίκτυο περί περικύκλωσης της πόλης, έχουν αποκρουστεί όλες και έχουν προξενηθεί βαρύτατες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Μάλιστα οι Ρώσοι κατάφεραν να επανακαταλάβουν τα χωριά Νόβε και Κατερίνιβκα. Αυτό οι Ουκρανοί δεν τον περίμεναν καθώς η ρωσική φρουρά της Λίμαν είναι περιορισμένων αριθμητικών δυνατοτήτων.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι πολεμούν ένας εναντίον οκτώ έναντι των Ουκρανών αλλά υπερτερούν στην ισχύ που διαθέτει το ρωσικό Πυροβολικό το οποίο μέχρι τώρα καλύπτει επαρκώς τις ρωσικές δυνάμεις.

Πάντως, οι Ουκρανοί επιμένουν και οι Ρώσοι πρέπει να μεταφέρουν μεγάλες ενισχύσεις στην περιοχή αν θέλουν να κρατήσουν την σημαντική αυτή πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις