Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Συγκλονιστικά βίντεο: O τάφος Ουκρανών και Βρετανών στις όχθες του πυρηνικού εργοστασίου στη Zαπορίζια


 Ότι απέμεινε από την ουκρανική προσπάθεια κατάληψης του πυρηνικού εργοστασίου στην Ζαπορίζιε μετά την αποτυχημένη αμφίβια επιχείρηση αποτυπώνεται όχι μόνο σε βίντεο αλλά και σε αμερικανικές διαρροές που ουσιαστικά έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στην επιχείρηση εκτός του σχεδιασμού, έλαβαν μέρος στις μάχες και Βρετανοί μισθοφόροι καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν ελλιπώς προετοιμασμένες.

Άλλωστε η εμφάνιση βρετανικών τυφεκίων εφόδου τύπου SA-80 τα οποία δεν αποτελούν οπλισμό των Ουκρανών, ακόμα και αυτών που εκπαιδεύτηκαν στην Βρετανία – εκεί έγινε χρήση των ΑΚ-47 – αλλά για Βρετανούς μισθοφόρους με ουκρανικές στολές. Δεν είναι τυχαίες οι ρωσικές δηλώσεις για την ύπαρξη τέτοιων ενόπλων τμημάτων στις τάξεις του στρατού του Κιέβου.

Σκληρά είναι και τα βίντεο της πανωλεθρίας των επιτιθέμενων δυνάμεων που στα πλαίσια της αντεπίθεσης θέλησαν να πάρουν τον έλεγχο και στρατηγικών εγκαταστάσεων.

Επιχειρήσεις που δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν οι Ουκρανοί που εκπαιδεύτηκαν από τις βρετανικές δυνάμεις όπως αναφέρει διαρροή του αμερικανικού στρατού για το πόσο ελλιπώς εκπαιδευμένοι ήταν μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε.

Επίσης βλέπουμε ότι η ύπαρξη α/α συστημάτων από ουκρανικής πλευράς κάνεις τους ρώσους πιλότους να πετούν στα 30μ.  ύψους με τα βομβαρδιστικά Su-24 για να επιτελέσουν την αποστολή τους

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μία επίθεση που πραγματοποίησαν χθες πριν από τα μεσάνυχτα.

Με βάση το Υπουργείο ουκρανική ναυτική δύναμη αποτελούμενη από 250 στρατιώτες επιχείρησε να αποβιβαστεί στην ακτή μιας λίμνης κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στα νότια της Ουκρανίας, περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδος, πριν από τα μεσάνυχτα χθες. Με βάση αυτά που υποστηρίζει η Ρωσία, οι δυνάμεις της Ουκρανία αποκρούστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις