Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Νίκος Πορτοκάλογλου: Για να επιβιώσω σαν μαθητής στη Xούντα είχα φτιάξει τη Mάσκα του αναίσθητου

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου και αναφέρθηκε στην εποχή της Χούντας, την οποία και έζησε, αλλά και τους πρώτους στίχους που έγραψε.

Ο γνωστός τραγουδοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε αρχικά, στη δύσκολη περίοδο της Δικτατορίας.

«Έζησα την περίοδο της Δικτατορίας σαν μαθητής. Πολύ σκοτεινή και καταπιεστική εποχή. Μόνο το γεγονός ότι μας μετρούσαν το μαλλί με τον χάρακα για να μας κουρέψουν ήταν ένα από τα πιο ταπεινωτικά πράγματα που έχω ζήσει. Για να επιβιώσω είχα φτιάξει αυτή τη μάσκα του αναίσθητου. Είχα αναπτύξει την επιστήμη του πώς να γίνεσαι αόρατος», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως ανέφερε, την εποχή εκείνη ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους και να κάνει δειλά δειλά κάποια βήματα στον χώρο του τραγουδιού.

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν στα μπουζούκια. Όχι τα πολύ μεγάλα, τα μεσαία. Όταν έμαθα τι μεροκάματα δίνουν, είπα ότι αυτός είναι ο τρόπος να αποκτήσω αυτονομία από πολύ νωρίς. Ήμουν 18 χρονών. Μπήκα σε μια δουλειά που δεν ήταν εύκολη, ήταν μαέστρος ο Γεράσιμος Λαυράνος τότε, τρομερό σχολείο. Δεν είχα ξαναπαίξει λαϊκό τραγούδι», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Στη συνέχεια, δήλωσε πως φλέρταρε πολλές φορές με την ιδέα να τα παρατήσει όλα και να πάει να ζήσει σε ένα νησί. Ωστόσο, κατάφερε να βρει την ισορροπία μέσα του, όταν παντρεύτηκε.

«Ο γάμος μου μου έφερε μια φοβερή ισορροπία. Ήταν μια τρέλα. Μέσα στην ένταση του πρώτου πάθους, το είδα σαν μια κίνηση κινηματογραφική και έκανα πρόταση γάμου. Όταν το είπαμε στους γονείς μου, τρελάθηκαν. Από τους φίλους μας φάγαμε καζούρα. Μετά πολλών εμποδίων, μας βγήκε. Είναι από τα πράγματα που είμαι περήφανος. Στα εμπόδια σκύβεις το κεφάλι και δουλεύεις», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις