Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Zωγράφου: NTOKOYMENTA “φωτιά” για τις συμμορίες που είχαν ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες

 Το "στρατηγείο" τους είχε εγκατασταθεί εδώ και έναν χρόνο στις φοιτητικές εστίες

Ντοκουμέντα από την δράση των τριών συμμοριών, που με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες

Οι συμμορίες εξαρθρώθηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις φοιτητικές εστίες, το πρωί της Τρίτης. Συνολικά συνελήφθησαν 32 άτομα και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη 27 ληστειών και 2 κλοπών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία.

Το “στρατηγείο” τους είχε εγκατασταθεί εδώ και έναν χρόνο στις φοιτητικές εστίες όπου και διέμεναν μόνιμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα μέλη τους. Εκεί αποθήκευαν τόσο τον οπλισμό τους, όσο και τα κλοπιμαία και τα ναρκωτικά, ενώ απ’ έξω στάθμευαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δράσεις τους.

Προς επίδειξη ισχύος επιδείκνυαν, μάλιστα, τα όπλα τους σε διαδικτυακές εφαρμογές, όπως είναι το Tik Tok.

 


Για την επικοινωνία τους τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές.

Σημειώνεται ότι είχαν εγκαταστήσει και ένα άτυπο face control στις εισόδους και τους περιμετρικούς χώρους των φοιτητικών εστιών, ώστε να ελέγχουν όσα άτομα δεν γνώριζαν ή θεωρούσαν ως ύποπτα.

Η πρώτη ληστεία που διέπραξαν ήταν σε μίνι μάρκετ στην Καισαριανή, στις 11 Ιουνίου 2021. Οι τρεις εκ των δραστών μπήκαν ένοπλοι στο κατάστημα και οι υπόλοιποι δύο περίμεναν έξω ως “τσιλιαδόροι”. Μέσα σε πέντε λεπτά άρπαξαν 750 ευρώ από τα ταμεία και πακέτα τσιγάρων αξίας 300 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

συμμορίες Ζωγράφου

συμμορίες Ζωγράφου

Σε μία φωτογραφία αποτυπώνεται ένα άγνωστο άτομο να βρίσκεται μέσα στην εστία έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι:

Μέλος του κυκλώματος διαφημίζει στο Tik Tok ότι έχει στην κατοχή του ένα ασημί πιστόλι

Σε στιγμιότυπα από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Tik Tok διακρίνονται δύο άτομα εντός της εστίας. Έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ο ένας κρατάει μονόκαννη καραμπίνα και ο δεύτερος ένα πιστόλι. Στο τραπέζι είναι τοποθετημένη μεθαμφεταμίνη αλλά και χρήματα.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok διακρίνεται ένας εκ των κατηγορουμένων να κρατάει δύο πιστόλια.

Δύο εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται έξω από την Πανεπιστημιούπολη κρατώντας όπλα στα χέρια τους.

Κατηγορούμενοι βρίσκονται στο μπαλκόνι της εστίας και έχουν στην κατοχή τους ένα πιστόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις